ZUID-AFRIKA OP WIELTJES
                2021


                            Zuid-Afrika voor rolstoelers

                                   door Marc - Zuid-Afrika Reiscenter


Hey Sabine, how are you? Na de reisbeurs in Durban is het weerzien heel hartelijk. Sabine is Zwitserse en werkt samen met haar Zuid-Afrikaanse man Alfie in toegankelijk toerisme. Het is een mooi verhaal: na jarenlange ervaring in toeristische organisaties hebben beiden besloten een kleine, onafhankelijke gespecialiseerde reisorganisatie te creëren voor toegankelijk reizen doorheen Zuid-Afrika voor rolstoelers. Ze beschikken daarvoor over enkele volledig aangepaste busjes, met lift incluis. Daarmee bereizen ze zowel het Oosten van Zuid-Afrika in een weekje: Panoramaroute - Krugerpark, als het Zuiden rond Kaapstad.
Bovendien hebben ze een nieuw guesthouse gebouwd in Noordhoek op het Kaapse schiereiland. Ze organiseren reeds aangepaste tours sinds 2001. Ervaring met rolstoelers troef!

Dankbaar maak ik dan ook gebruik van hun uitnodiging om een nachtje te komen logeren. Wauw! Prachtig ontworpen. Het bovenste deel herbergt het bezoekersgedeelte: de riante living geeft uit op een immens terras. Tussen de bomen door zie je een glimp van de Atlantische Oceaan. 4 volledig aangepaste kamers met inloopdouche staan ter beschikking van de gasten. Zelf wonen Sabine en Alfie op de benedenverdieping; netjes apart. Dit is niet zomaar toerisme; het is deugddoende persoonsgerichte vrije tijd met warme hartelijkheid overgoten. De avond sluiten we - uiteraard - af met een braai op het terras, overgoten met één, of liever enkele glaasjes Vonkelwijn. Mijn fijne persoonlijke ervaring van toen heb ik ondertussen reeds een aantal keren kunnen aanbieden aan klanten met een rolstoel; zonder uitzondering vonden ze dit een unieke levenservaring, onder het motto: geen rolstoel houdt ons tegen om te reizen en zelfs authentieke jeepsafari's te ondernemen. 

Reisprogramma

Inbegrepen maaltijden:
O Ontbijt, L Lunch, D Diner

Dag 1 Brussel D
Vertrek uit Brussel, via London, Frankfurt of Parijs met nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2 Johannesburg O
Bij aankomst wacht de gids je op. Transfer per aangepaste minibus met lift naar een hotelletje in de buurt, waar je logeert in een aangepaste kamer.

Dag 3 Krugerpark - Skukuza O L D
Vroeg op voor ontbijt, en vertrek in aangepast voertuig oostwaarts richting Krugerpark. Er is steeds plaats voor enkele rolstoelers plus ook voor andere passagiers. Het zijn echter nooit grote groepen - zie foto's van de transportbusjes. We rijden het gigantische Krugerpark binnen, met een oppervlakte zo groot als 3/4 van België. Incheck en overnachting in een omheind restcamp midden het Krugerpark: Skukuza De accommodatie is eenvoudig maar netjes, maar wel aangepast. Afhankelijk van beschikbaarheid slaap je in een bungalow of een kamergrote tent met privaat sanitair. Lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 4 Krugerpark - Skukuza O L D
Na het ontbijt rijden we in de omgeving van het restcamp binnenin Krugerpark op zoek naar de Big Five. Onderweg is de lunch inbegrepen, evenals het avondmaal.

 

Dag 5 & 6 Krugerpark: Satara O L D

Ontbijt. Noordwaarts doorheen het Krugerpark tot restcamp Satara. Twee dagen in de wilde Afrikaanse bush om van de professionele gids alles te horen over planten en dieren. Twee overnachtingen in vol pension in Satara Restcamp (of gelijkwaardig)

Dag 7 & 8 & 9 Private Game Lodge nabij Krugerpark O L D
We rijden het Krugerpark uit naar een privaat reserve. Hier staan 3 dagen van pure safari's op het programma. Elke vroege ochtend en late namiddag stappen we in open jeeps van de lodge - in de praktijk geen probleem, want de aanwezige staf zorgt dat je goed en wel in de jeep kan plaatsnemen. Hoeft het gezegd dat je op die manier de echte, ultieme safari's beleeft? Best spannend om dichtbij het grote wild te komen; maar steeds veilig: die rangers zijn echte specialisten, en kunnen het gedrag van de dieren perfect inschatten.

's Avonds zit iedereen gezellig buiten rond een vuurtje voor het diner, onder de schitterende sterrenhemel. Afrika in al zijn glorie!

Dag 10 Johannesburg - Kaapstad - Noordhoek O
Terugrit naar Johannesburg. Vlucht van 2 uurtjes van Johannesburg naar Kaapstad. Aangepaste transfer van de luchthaven naar het eigen aangepaste guesthouse van Sabine en Alfie in Noordhoek. Overnachting in aangepaste kamer.

Dag 11Noordhoek O
Vrije dag om te uit te rusten van de intense safari-week in het guesthouse. Desgewenst kunnen de gastheren je naar het nabijgelegen strand van Fishhoek brengen om te relaxen.
Overnachting in het guesthouse.


Dag 12 Kaapse regio O
Begeleide citytrip naar Kaapstad in aangepast voertuig. Je geniet van de heerlijke uitzichten vanop Signal Hill en de Tafelberg (kabellift). Verder naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïnkolonie Boulders..
Overnachting in het guesthouse.

Dag 13 Wijnstreek O
Naar de wijnstreek rond Stellenbosch. Uiteraard ga je hier op een tweetal winefarms de eigen tongstrelende wijntjes degusteren. Overnachting in het guesthouse.

Dag 14 Kaapstad – vertrek O
Vrije 3/4 dag. Je kan de kamer blijven gebruiken tot 18h (late check out). Aangepaste transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Nachtvlucht naar Europa.

 

Dag 15 Brussel

Aankomst in Brussel

Vermelde overnachtingsplaatsen onder voorbehoud van beschikbaarheid - kunnen gewijzigd worden.

Verlenging mogelijk op aanvraag.

Huur van extra hulpmiddelen mogelijk, op aanvraag.

Vertrekdata uit België/Nederland in 2021 en terugkeer in België/Nederland:

09 jul - 23 jul
06 aug - 20 aug
03 sep - 17 sep
01 okt - 15 okt
05 nov - 19 nov
03 dec - 17 dec

Prijs per persoon in tweepersoonskamer:

01/01/2021-31/07/2021: 4330 € single toeslag 788 €
01/08/2021-31/12/2021: 4565 € single toeslag 876 €
Prijs onder voorbehoud van beschikbaarheid op de tour en vluchten.

Inbegrepen:

Internationale lijnvluchten Brussel-Johannesburg / Johannesburg-Kaapstad / Kaapstad - Brussel (via London, Frankfurt, Parijs of andere transit)
Special Assistance op alle vluchten: waar je eerst aan boord gebracht wordt vanaf de incheckbalie; en tevens als laatste het vliegtuig verlaat bij aankomst.
Alle lokale transfers en transport in aangepaste minibussen.
Overnachtingen met vermelde maaltijden in aangepaste kamers met privaat douche/wc
Vermelde activiteiten en bijhorende inkomgelden
Diensten van de Engelssprekende gids/chauffeur, eventueel bijgestaan door een assistent-gids.
Bijdrage Belgisch Garantiefonds Reizen
Bijdrage Vlaams Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen:
maaltijden indien niet vermeld
dranken
fooien
facultatieve activiteiten en excursies

bijstands- of annulatieverzekering

Internationaal reispaspoort vereist, geldig minstens 6 maanden na retourdatum
Malariatabletten aan te raden.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals