Wijnregio

FRANSCHOEK WINE TRAM

 

Wat denk je van een authentieke tram die je langs acht wine estates neemt doorheen de vallei van Franschoek? Er zijn zes verschillende routes mogelijk. Rij mee met een van de trammen of tram-bussen (tramtoestel op wielen). Onderweg kan je lunchen of picknick​en op een van de wine estates. Het is een hop on hop off systeem waarbij je zelf kiest waar en hoe lang je er af gaat.

Prijs

Vanaf €15 per persoon (vanaf €6 kinderen tussen 3 en 17 jaar)

extra kosten voor wijnproeven zijn niet inbegrepen

FIETSEN DOORHEEN DE WIJNVELDEN

 

Stap de fiets op en geniet van de prachtige omgeving van Stellenbosch en Franshoek. Er zijn verschillende routes mogelijk (8, 10, 15 of 21km), gaande van een halve dag tot een volledige dag. Onderweg wordt er gestopt bij enkele wijnboerderijen om de plaatselijke wijntjes te proeven. Alle tours zijn onder leiding van een gids.

Prijs

De prijs is afhankelijk van de gekozen tour. Vanaf ong. €50 pp (huur van de fiets, helm, gids, wijnproeverij en snacks inbegrepen)

SEGWAY TOUR

 

Stap op de segway in Spier Wine Farm en verken op deze ludieke manier de omgeving. De eerste keer is het even wennen aan hoe het rijdt, maar daarna ben je vertrokken. Er zijn 3 verschillende tours:

Spier Segway Tour (1 uur - vanaf €30 pp) met de focus op de Spier wijnboerderij,

Spier Wine Farm & Vineyards Glide (2 uur - vanaf €50 pp) deze tour doet een groter deel van de estate en boerderij en gaat ook langs de Protea Garden

Spier Sunset Tour (2 uur - vanaf €65 pp) wat is er romantischer dan een zonsondergang tussen de wijnranken?

ETEN MET DE LOCALS

Zin om een beetje couleur locale toe te voegen? In Kayamandi in de buitenwijken van Stellenbosch, kookt de Afrikaanse gastvrouw voor jullie heerlijke Afrikaanse en Kaap- Maleisische gerechten. Ze vertelt vol enthousiasme over hun gewoonten, tradities en cultuurverschillen met een vleugje humor. Tip: op zondag kan je mee naar de Afrikaanse kerk om 10h00, de lunch is om 13h00. Een aanrader!

 

Prijs

Vanaf 4 personen, ong. €35 per persoon.

BOSCHENDAL PICKNICK

 

Ook zin in​ een lekkere picknick in een prachtige setting? Boschendal Wine farm is hier de ideale plek voor met fotogenieke uitzichten. Er zijn twee plaatsen om te picknicken (Rhone Rose Garden Picnic en Werf Farm Picnic). Kies uit een van de picknickmanden, de menu is seizoensgebonden. Er is ook telkens een vegetarische menu. Vraag ons zeker meer info.

Prijs

Rhone Rose Garden Picnic: vanaf €35 (2 pers), vanaf €18 (1 pers) en vanaf €7 (kinderen tussen 3 en 10 jaar)

Werf Farm Picnic: vanaf €30 (2 pers), vanaf €16 (1 pers) en vanaf €7 (kinderen tussen 3 en 10 jaar)

AFRIKAANSE TAALMONUMENT PAARL

 

Het monument werd geopend op 10 oktober 1975 als herdenking dat de Afrikaanse taal een officiële taal werd, los van het Nederlands. Het monument heeft een aparte vorm. De verschillende vormen symboliseren de verschillende invloeden van andere talen op een taal. Daarnaast is er ook nog een museum over de herkomst van de Afrikaanse taal; de roots en de varianten. Het museum en monument zijn beide in Paarl, maar niet op dezelfde plaats

Prijs

Taalmonument: ong. €2 pp (Gabbema Doordriftstraat, Paarlberg)

Taalmuseum: ong. €1,5 pp (Pastorie Street 11, Paarl)

STELLENBOSCH

 

Stellenbosch is gekend voor vele zaken. Zo is het gelegen in de Zuid-Afrikaanse wijnregio en gekend als Eikenstad, overal zie je oude eiken bomen staan. Deze zijn aangeplant om de wijnvaten te produceren. Verder is de stad het middelpunt van de Afrikaanse taal, die overal in de stad wordt gesproken. Er is een volledig Afrikaanstalige universiteit met ongeveer 25 000 studenten. Ook voor buitenlandse studenten is Stellenbosch een populaire stad. Bezoek hier zeker de Oom Samie Se Winkel en verken de gezellige straatjes met zijn witte Kaap-Hollandse huisjes.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals