Walk on the Wildside
Vegan en Yoga

De voertuigen

De voertuigen zijn speciaal ontworpen voor 12 deelnemers (in 95% van de vertrekken is het met een truck, de overige 5% met een Mercedes Sprinter minibus): ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft, livingstone stoeltjes…. Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de maaltijden in open lucht.

De overnachtingen
Je slaapt in echte eenpersoonsbedden in een tweepersoonskamer, bedlinnen is ter plaatse aanwezig. Je hoeft dus geen slaapzak mee te brengen. De accommodatie is een mix van rustic hutjes, chalets, comfort-verblijven in guesthouses en lodges met private douche/wc (inclusief in de tentenkampen).

Activiteiten en inkomgelden
Alle vermelde activiteiten en inkomgelden zijn inbegrepen. Af en toe zijn er facultatieve activiteiten mogelijk. Deze zijn ter plaatse te betalen.

De niveaus van de wandelingen

 

RUSTIG

Wandelingen van 1 tot 3 uur. Kan onverharde wegen bevatten. Meestal plat of zonder te grote hoogteverschillen (<200m).

GEMIDDELD

Wandelingen van 3 tot 5 uur. Kan steile paden en paden in open weiden bevatten. Gemiddelde hoogteverschillen (200-400m).

UITDAGEND

Wandelingen van 4 tot 6 uur (of meer). Bevat steile beklimmingen op wegen zonder aanduiding. Goede conditie vereist. Grote hoogteverschillen (>400m) en wandelingen boven 2.500m boven zeeniveau.

De maaltijden

Alle maaltijden neem je buiten, klaargemaakt in het ingebouwd keukentje van de truck. Een kleine helft van de maaltijden worden door de koks van de lodges/hotels bereid. De overige maaltijden worden samen klaargemaakt.

 

Gidsen

Er zijn twee gidsen, een garantie voor écht persoonlijke begeleiding. De Nederlandstalige gids Kris, tevens yoga-voortrekker, begeleidt deze reis vanaf Brussel. De Engelstalige, officieel geregistreerde nationale gids is tevens de chauffeur. Hij/zij spreekt eveneens Afrikaans, zeg maar het 'oude Nederlands'. Erg leuk om te oefenen!

Yoga
De yoga-sessies duren max. 1 uur en worden geleid door Kris. Uiteraard kan je zelf bepalen welke en hoeveel sessies je wenst bij te wonen. Liever een keertje uitslapen? Geen probleem. Je hoeft zelf geen yoga-matje mee te brengen, deze worden voorzien.

Vegan maaltijden
Alle deelnemers van de groep ontvangen vegan-maaltijden. Hotels/lodges en ook de inkopen voor het zelf bereiden ziijn dus vegan. Alleen de lokale gids zal niet vegan zijn. Hij kan dus gerust - zonder zelfs maar een afkeurende blik - een stukje vlees of vis consumeren. De trip is immers geen 'bekeringsmissie' om andere mensen te overtuigen. Integendeel, we wensen ieders keuze voor voeding in restaurants en dergelijke te respecteren. We verwachten dan ook dat niemand hierover opmerkingen maakt.

Wandel-toebehoren
Vermits je heel wat uurtjes gaat wandelen is een degelijke wandeluitrusting nodig. Stevige stapschoenen vormen de basis. Verder is een (kleine) rugzak aan te raden voor drank of een hapje onderweg. Een zonnehoed en zonnecrème zijn nodig, zeker voor grotere hoogtes.

Corona proof

De hele trip, vanaf incheck op de luchthaven tot elk detail ter plaatse, verloopt met uitermate veel aandacht voor Covid-19. Mondmaskers zullen allicht nog nodig zijn.

Corona-uitstel?
Indien onverhoopt de reis toch wegens Corona dient geannuleerd te worden - wat we niet verwachten - dan wordt de afreisdatum een jaar uitgesteld. Je ontvangt dan een tegoedbon; we organiseren de reis dan opnieuw in 2022 aan dezelfde prijs.