Met Luc naar Namibië

Chobe

Victoria Falls

ZIMBABWE

Okavango

Kavango

Etosha NP

Grootfontein

Windhoek

Swakopmund

Namib Desert

NAMIBIË

BOTSWANA

Deze luxetrip gaat van Windhoek tot aan de Victoria watervallen en is niet zomaar een trip. We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in de Sossusvlei, we gaan dolfijnen en zeehonden ontdekken, we gaan op safari in Etosha National Park, we ontdekken stammen zoals de Himba en de Herrero, we verkennen de Okavango-delta en Chobe National Park en we sluiten af met de Victoria watervallen.

Oké, de afstanden in Afrika zijn groter, er zitten enkele dagritten bij maar we nemen onze tijd.

Bij ons gaan er maximum 6 personen mee, plus Luc of Axel als gids, in een luxe airco-minibus, een garantie voor écht persoonlijke begeleiding. Afrika op zijn best!

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Vertrek Brussel naar Johannesburg   D

We spreken af met Luc in de luchthaven van Brussel. Nachtvlucht naar Johannesburg. Het gebruikelijke vliegtuigeten nemen we er maar bij…

Dag 2 - Windhoek   O

Aankomst in Johannesburg en aansluitvlucht naar Windhoek. Naar het Utopia Boutique Hotel en daarna op verkenning van de stad.

Dag 3 - op weg naar de Namib woestijn   O 

Bij de eerste zonnestralen vertrekken we zuidoostwaarts naar de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. We genieten van prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken. We zoeken ergens onze lunch onderweg, naargelang het traject. Overnachten doen we twee keer in Namib desert Lodge.

 

Dag 4 - Sossusvlei en Deathvlei  O L D

Op ontdekking bij zonsopgang naar de Sossusvlei en we nemen lunchpakket mee. We wandelen in de imposante duinen. Vervolgens staat een bezoek aan Death Vlei met zijn zwarte boomfossielen op het programma. Als er genoeg tijd is gaan we nog snel een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon. In de lodge genieten we van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap.

Dag 5 - Naukluft Desert  O

Rit doorheen de Naukluft Desert tot aan de kust van de Atlantische Oceaan en het stadje Swakopmund. We zoeken gezamenlijk een gezellig restaurantje en slapen in een bungalow in Desert Breeze. 

Optionele excursies: Sandboarding op de duinen, meevliegen met een Cessna vliegtuigje met spectaculaire uitzichten over de duinen en de Atlantische oceaan, met de kano op zee varen en skydiving.

 

 

 

 

Dag 6 - Brandberg   O

Na het ontbijt rijden we tot aan de pelsrobbenkolonie van Cape Cross. Nadien trekken we landinwaarts naar de gigantische Brandberg boven Uis. Het landschap verandert weeral voortdurend. We logeren in de Brandberg White Lady Lodge met zwembad in Ugab.  

Dag 7 - The White Lady   O

's Ochtends maken we een wandeling van zo'n 40 minuten naar de befaamde rotstekeningen van de Bosjesmannen, waar de White Lady de bekendste van is. Nadien rijden we naar de regio net voor Khorixas waar we eerst nog een bezoek brengen aan het Damara Living Museum. Hier leren we vanalles over de lokale gebruiken van de oorspronkelijke bewoners.

 

Dag 8 - Etosha National Park   O

's Ochtends maken we de wandeling naar de rotstekeningen van de Bosjesmannen bij Twyfelfontein. We zien of er nog tijd is voor het Petrified Forest of Burnt Mountain. Daarna rijden we verder noordwaarts naar het Etosha National Park, het belangrijkste nationaal park van Namibië.

Dag 9 - op safari in Etosha   O 

De hele dag met 4x4 op safari in Etosha National Park. Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier mede dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Leeuwen zijn vaak te zien! Alsook de olifanten, springbokken, struisvogels en zelfs een luipaard. 

Dag 10 - Waterberg Plateau   O

Na het ontbijt, rijden we noordoostwaarts, tanken en zoeken een lunchplek in Otjiwarango. Daarna rijden we langsheen het mooie én groene Waterberg Plateau. Ons eindpunt is vlakbij Grootfontein. Overnachting Ghaub Guestfarm.

 

Dag 11 - Okavango Rivier   O

Na het ontbijt even langsgaan bij de Hoba Meteoriet en dan start de dagrit naar en door de Caprivi Strip. Dit is een smal strookje Namib-land richting Zimbabwe. We logeren aan langs de Okavango Rivier. Overnachting Shametu River Lodge.

 

Dag 12 - Okavango Delta   O

Vandaag gaan we langs de panhandle van de machtige Okavango Delta naar een prachtige lodge. Eenmaal aangekomen stappen we aan boord voor een mooie sunset cruise boottocht. We overnachten in de mooie Nxamaseri Lodge aan de Okavango-oever…

Dag 13 - Tsodilo Heuvels   O

's Ochtends staat er een mokoro excursie op het programma (één uurtje). Dit zijn authentieke bootjes gemaakt van uitgeholde boomstammen. In de namiddag gaan we naar de Tsodilo Hills, UNESCO werelderfgoed en het "Louvre" van de woestijn. Er zijn hier meer dan 4 500 rotsschilderingen van de Bosjesmannen.

 

Dag 14 - Zambezi Rivier   O

We verlaten Botswana en duiken Namibië weer binnen. We rijden verder door de Caprivi Strip naar de Zambezi Rivier nabij Katima Mulilo, aan de Namibië kant.

 

Dag 15 - Kasane   O 

Terug naar Botswana via de Ngoma grenspost. Ons einddoel is Kasane aan de Chobe Rivier. We logeren twee nachten in de River View Lodge in Kasane. 

Dag 16 - Chobe National Park   O

We exploreren het Chobe National Park bij zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep. 's Namiddags varen we op de Chobe Rivier en bewonderen de grazende buffels op de oever, impala's, olifanten en krokodillen.

Dag 17 - Victoria Watervallen   O

We steken de grens over naar Zimbabwe en we rijden naar de Victoria Watervallen. Wandeling op de houten wandelpaden langs de uitzichtpunten.

Vrije namiddag voor een hele reeks activiteiten (niet inbegrepen): rafting of flight of the Angels (microlight of helicopter). 's Avonds diner mét muziek en dans in restaurant "The Boma".

Dag 18 - Afscheid   O

Na het ontbijt, rit naar de luchthaven. Terugvlucht via Johannesburg.

 

Dag 19 - terug thuis

Aankomst in Brussel (via Parijs, Londen of Amsterdam).

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals