Shongololo Express - Dune Express

Johannesburg

Pretoria

ZUID-AFRIKA

Kimberly

NAMIBIË

Upington

Keetmanshoop

Windhoek

Swakopmund

Otjiwarongo

Mariental

Deze onvergetelijke reis start in Pretoria en gaat langs de adembenemende Namibische kust. We bezoeken natuurlijke hoogtepunten zoals de Fish River Canyon, Etosha National Park en de Sossusvlei. We reizen door open ruimtes die zich uitstrekken zover je maar kunt kijken. We laten ons overrompelen door de schoonheid van de Kalahari Desert en het Namib-Naukluft Park. Historische dorpjes komen ook aan bod tijdens deze zonovergoten reis, we eindigen in Walvis Bay Station nadat we walvissen gespot hebben.

Reisprogramma dag per dag

Shongololo Express
Shongololo Express

Kimberley
Kimberley

Shongololo Express
Shongololo Express

1/2
Upington
Upington

Upington Donkey Memorial
Upington Donkey Memorial

Upington
Upington

1/2
Fish River Canyon from the Fish River Lodge
Fish River Canyon from the Fish River Lodge

Hiking in Fish River Canyon
Hiking in Fish River Canyon

Fish River Canyon from the Fish River Lodge
Fish River Canyon from the Fish River Lodge

1/2
Kolmanskop
Kolmanskop

Kolmanskop
Kolmanskop

Quiver Tree Forest Keetmanshoop
Quiver Tree Forest Keetmanshoop

Kolmanskop
Kolmanskop

1/3
Sossusvlei
Sossusvlei

Sossusvlei
Sossusvlei

dune top in Sossusvlei
dune top in Sossusvlei

Sossusvlei
Sossusvlei

1/6
Dune 45
Dune 45

Uitzicht vanop Dune 45
Uitzicht vanop Dune 45

Dune 45
Dune 45

1/2
Windhoek
Windhoek

kerk in Windhoek
kerk in Windhoek

Windhoek
Windhoek

1/2
Etosha National Par
Etosha National Par

Etosha National Park
Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park

Etosha National Par
Etosha National Par

1/5

Inbegrepen maaltijden:

O (Ontbijt), L (Lunch), D (Diner)

Dag 1 – vlucht naar Johannesburg

Internationale vlucht in de late namiddag naar Johannesburg.

Dag 2 - Pretoria  

Aankomst in de luchthaven van Johannesburg. Transfer naar het Rovos Rail Station in Pretoria waar om 15u de trein vertrekt naar Kingswood voor overnachting.

Dag 3 – Kimberley  

Om 10u begint onze dag met een leerrijk bezoek aan Big Hole and Diamond Mine Museum van Kimberley, de hoofdstad van de noordelijke kaap. Om 12u30 vertrekken we met de trein naar Upington. Lunch kan aan boord genuttigd worden.

Dag 4 -  Upington en wijn/brandy-proeving  

Om 9u begint onze toer doorheen Upington, vroeger was het een missiestation gelegen aan de oevers van de Orange River, de langste rivier van Zuid-Afrika. Tijdens deze toer komen we langs de Donkey Memorial, deze is ter ere van al de werkende ezels. Daarna volgt er een wijnproeving in de unieke wijngaard van Belazel Brandy and Wine Cellar. Om 12u vertrekken we naar Nakop op de grens met Namibië. Er is lunch in de trein en we rijden verder naar Holoog om daar te overnachten.

Dag 5 – Fish River Canyon  

Ons bezoek aan de Fish River Canyon begint om 9u , deze is de grootste van het zuidelijk halfrond. De canyon is 161 km lang, 27 km breed en op zijn diepste punt tot wel 550 meter diep. Het uitgestrekte rotsachtige land wordt gebroken door een reeks spectaculaire kliffen, tot er uiteindelijk de Fish River Canyon gevormd wordt. Om 12u30 vertrekken we naar Aus waar we overnachten. De lunch is aan boord van de trein.

Dag 6 – Kolmanskop en Lüderitz  

We vertrekken om 9u om een volledige dag door te brengen in de spookstad Kolmanskop en Lüderitz. Lüderitz is gelegen aan de recent afgebroken spoorweglijn die naar Keetmanshoop ging. Het is bekend door de koloniale architectuur dat hier aanwezig is en zijn wildlife zoals zeehonden, pinguïns, flamingo’s en struisvogels. Rond 18u vertrekken we naar Keetmanshoop om daar te overnachten.

Dag 7 – Keetmanshoop  

Om 9u staan we klaar voor de ochtendtoer doorheen Keetmanshoop en bekijken we de Giant’s Playground met zijn 20 km lange en 5 tot 3 meter brede duinen. Daarna rijden we door het Quiver Tree Forest, met zijn drie tot vijf meter hoge prehistorische bomen.  Om 13u gaan we verder naar Mariental. Lunch is op de trein.

Dag 8 – Sossusvlei en Sesriem Canyon  

Om 8u verplaatsen we ons naar een lodge in Namib- Naukluft Park, daar overnachten we ook. We bezichtigen de Sesriem Canyon die miljoenen jaren geleden uitgeslepen is door de Tsauchab River. Deze canyon is de enige die het hele jaar door water blijft behouden. Ze is vernoemd naar de zes (ses) lederen riemen (riem) die men vroeger aan elkaar bond om water uit de rivier te halen. In de namiddag is er een game drive doorheen het Namib- Naukluft Park.

Dag 9 – Dune 45  

Geniet van de zonsopgang op de befaamde ‘Dune 45’ gevolgd door een brunch in de lodge. Daarna maken we een pittoreske rondrit doorheen het Namib-Naukluft Park. We zien onder andere de Sossusvlei die bestaat uit stervormige duinen die gevormd zijn door 5 miljoen jaar oud zand dat, door de wind, meegevoerd is vanaf de Namibische kusten. De rode kleur komt doordat er ijzer-oxide aanwezig is in de samenstelling van het zand. De wind blaast de duinen in stervormige vormen omdat de wind langs alle kanten kan komen op deze open vlakte.

Dag 10 – Windhoek 

Om 9u vertrekt onze toer doorheen Windhoek. We bekijken onder andere het Trans-Namib Transport Museum, waarvoor een authentieke locomotief uit 1900 staat. Daarna bezoeken we de Alte Feste, dat ons meer inzicht biedt over de complexe geschiedenis van Namibië. Daarna gaan we door naar de Evangelical Lutherar Church, gebouwd uit lokale zandstenen, romaanse, neo-gotieke en de Art-Nouveau stijl zijn in deze kerk vermengd. We eindigen onze dag in het Namibia Craft Centre, het oudste bier-gebouw uit de omstreken.

Dag 11 – Etosha National Park 

Om 9u30 gaan we naar een lodge in Etosha National Park waar we onze nacht gaan doorbrengen. Het park biedt een uitstekende kans om wilde dieren te spotten. Zebra’s en springbokken zijn verspreid over de horizon, terwijl de waterplassen vele zwarte neushoorns, leeuwen, olifanten en antilopen aantrekken, we gaan op zoek naar al deze dieren tijdens een game drive.

Dag 12 – Etosha NP  

Geniet van een ochtendrit doorheen Etosha National Park voor we terugkeren naar de trein. We komen tegen 15u terug aan bij de trein, die verder rijdt naar Kranzberg waar we gaan overnachten.

Dag 13 – Walvis Bay  

Om 11u30 komen we aan in Walvis Bay Station, hier eindigt onze toer en moeten we uitchecken. We zijn nu in Swakopmund, een kustoord aan de westkust en een plaats met eenvoudige schoonheid. Het is een klein Bavarian stadje gelegen op een 10 km brede landstrook tussen de Indische Oceaan en de woestijn. Er hangt een rustige relaxende atmosfeer. Oude Art-Nouveau gebouwen kan je terug leiden naar de vorige eeuwen.

Dag 14

Aankomst in de voormiddag in Brussel.