Safari reis

Wil je het ruigere Afrika met de wilde dieren van Johannesburg tot Durban graag in een klein groepje ontdekken? Dan is deze reis ideaal !

De twee Engelstalige gidsen hebben veel ervaring in het spoorzoeken, dieren ontdekken en maken jouw safari extra interessant met leuke weetjes : wist je dat een giraf in het Afrikaans een “kameelperd” heet? En dat een mestkever maar liefst 1141 keer zijn eigen gewicht kan dragen?

Je logeert in kamergrote safari tenten met echte bedden en badkamer in Out-of-Africa stijl. Er is ook tijd om heerlijk te genieten van de safari lodge en de natuur.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 : Panorama Route

Bij het krieken van de dag, vertrekken we naar het Krugerpark langs mooie routes, groene heuvels, watervalletjes en wijdse uitzichten. Onderweg maken we een korte wandeling naar de uitzichtpunten God’s Window en de Three Rondavels aan de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon ter wereld. Reken op een dagrit van zo’n 7 uur rijden. We eten onder de sterrenhemel in de Afrikaanse bush in de prachtige safarilodge nabij de Orpen Gate. We logeren de volgende 3 nachten in deze mooie lodge. B-L-D

 

Dag 2: Op safari in het Krugerpark

Wakker worden in Afrika, dat zijn tsjierpende krekels, fluitende vogels, vrolijk gekrioel van allerlei dieren…. Bij zonsopgang, gaan we op safari in het Krugerpark.

‘s Morgens zijn de wilde dieren het meest actief. De gidsen spitsen hun oren, hun zintuigen verscherpen en ze gaan op zoek naar sporen in het zand en geluiden in de bush.

Met wat geluk, zien we olifanten, neushoorns, impala’s en zelfs leeuwen. Vergeet je verrekijker niet ! We piknikken in het Krugerpark. In de late namiddag kan je genieten van het Afrikaanse zonnetje, het zwembad in de lodge, zelf kleurrijke vogels spotten of een praatje maken met de gidsen. Na de avondmaaltijd in de lodge, kan je op zoek naar de Melkweg en het Zuiderkruis in de Afrikaanse sterrenhemel B-L-D

 

 

 

 

 

Dag 3: Wandeling in het Krugerpark

Bij de eerste zonnestralen neemt een lokale game ranger ons mee naar het Krugerpark. De wandeling duurt zo’n 2 tot 3 uur. De game ranger leert ons om sporen te zoeken van wilde dieren, geluiden en geuren te herkennen, wilde dieren te ontdekken achter bomen en struiken. Deze rangers kennen de Afrikaanse bush uit hun broekzak, ze zijn gewapend maar het is heel veilig om te wandelen met een ervaren gids die het gedrag van de wilde dieren goed kent. In de namiddag vrije tijd om te genieten van van een glaasje “vonkelwyn” aan het zwembad, een boek lezen, een amarula proeven in de bar van de lodge. Avondmaaltijd en overnachting in de safari lodge. B-L-D

 

 

Dag 4: Swaziland

Rit naar Swaziland via fruitplantages naar de groene heuvels. We bezoeken de Afrikaanse marktjes met zelfgemaakte houten dieren, de Ngwenya glasfabriek en de traditionele kruidenmarktjes waar de lokale sangoma’s hun geneeskrachtige kruiden aankopen in Mbabane. Overnachting in Mlilwane Wildlife Sanctuary in de lodge nabij Mlilwane Hill, een comfortabele koloniale lodge. B-L-D

 

Dag 5: Zululand

Rit terug naar Zuid-Afrika naar het private Msinene natuurpark nabij Hluhluwe en iSimangaliso Wetland Park. De Msinene rivier kronkelt door het natuurpark naar Lake St Lucia. Wandeling met een plaatselijke gids langs de oever van de Msinene rivier op zoek naar de Nyala antiloop en kleurrijke vogels. Er zijn meer dan 540 verschillende vogels in deze regio. Avondmaaltijd en overnachting in kamergrote tenten in de Zululand lodge.

Dag 6: Hluhluwe natuurpark

Op safari naar het Hluhluwe Mfolozi natuurpark op zoek naar neushoorn. Onderweg bezoeken we een zoeloedorpje. De Zoeloes zijn een uniek volk, ze vertellen graag over de dappere King Shaka, brouwen rozig bier, en kunnen dansen als echte strijders.

Sundowner in de Zululand lodge. Een sundowner is een typisch Zuid-Afrikaans ritueel bij zonsondergang. Iedereen komt gezellig naar de zonsondergang kijken met een glaasje wijn, een gin-tonic of ander drankje in de hand voor het eten. De vogels zingen hun laatste liedje en zoeken hun nestjes op. Overnachting Zululand lodge.

 

 

 

 

Dag 7: St Lucia meer

Wandeling met gids in het St Lucia natuurpark, één van de meest merkwaardige ecosystemen van Afrika. Deze moeraslanden bestaan uit maar liefst 5 ecosystemen: koraalriffen, moerassen, duinen, meren en savanne wouden. De fauna en flora is fenomenaal : krokodillen, nijlpaarden, flamingo’s, kleurrijke bloemen, dolfijnen …. Vrije namiddag in de Zululand lodge om te ontspannen. Avondmaaltijd en overnachting Zululand lodge. B-L-D

 

Dag 8 : Krokodillen & Durban

We varen met een boot op het St Lucia meer op zoek naar krokodillen, nijlpaarden en kleurrijke vogels. Rit naar Durban aan de Indische oceaan. Je wordt afgezet aan een lodge of aan het luchthaven van Durban. Einde van de reis omstreeks 16h00.

 

 

 

 

Tip van Kris : aan de gate in het Krugerpark kan je een boekje kopen met prenten van alle dieren in kleur. Leuk om te vergelijken als je iets ziet bewegen in de Afrikaanse bush.

Tip van Marc : Sawubona Unjani ! Leer enkele woordjes Swazi of Zoeloe als je een lokaal dorpje bezoekt.

Ze vinden het geweldig om in hun eigen taal aange-sproken te worden.

Tip : deze reis is heel goed te combineren met de Tuinroute. De laatste dag vlieg je van Durban naar Port Elizabeth om op eigen houtje te reizen naar Kaapstad met een huurauto. Zo heb je het beste van beide werelden : begeleide safari’s in de natuurparken en flexibiliteit voor de Tuinroute en Kaapstad.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals