Rovos Rail

Johannesburg

ZUID-AFRIKA

Kaapstad

Worcester

Pretoria

De Aar

Kimberly

Bloemhof

Stel je voor dat je doorheen het Afrikaanse continent spoort in ultieme luxe; dat je in klassieke Victoriaanse houten treinwagons dineert met zilveren bestek en uitgekiende wijnen; dat je in een half open laatste treinwagon zit en geniet van de Afrikaanse bush die gestadig je zintuigen streelt. Rovos maakt je dromen waar! Een Rovos treinreis boek je niet zozeer om Zuidelijk Afrika te leren kennen en te exploreren. Maar wel om je onder te dompelen in de nostalgische luxesfeer van de oude adel en nobele burgerij, zoals de befaamde - trouwens Belgische – gedistingeerde detective Hercule Poirot. Af en toe rijdt de trein zelfs met een stoomlocomotief, meestal echter met diesel of elektrische aandrijving.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 – start in Pretoria   D

Je start om 15u in het private Capital Park Station in Pretoria. Het station straalt de glamour uit van begin vorige eeuw. Tevens staan er oude locomotieven in onderhoud en herstelling.
Vergeet vanaf nu de buitenwereld, want voor enkele dagen draai je de klok met bijna honderd jaar terug. Het personeel zal je als een aristocraat op exclusieve treinvakantie van dienst zijn. Een glaasje Vonkelwijn, de Zuid-Afrikaanse champagne verwelkomt je. Vanaf dat ogenblik geniet je trouwens van een 24h excellente service, met alle maaltijden, hapjes en Zuid-Afrikaanse alcoholische dranken inbegrepen.

Tijdens de dag is de dresscode informeel, voor het diner verwacht Rovos wel vest en das voor de heren en elegante kledij voor de dames.

Dag 2 – Kimberly   O L D

Ontbijt tussen 7u en 10u. Daarna bezoek je de Big Hole en het diamant museum in Kimberly. Daarna lunch op de trein, tea time, tussendoor genieten van de uitzichten en ’s avonds diner.

Dag 3 – naar Kaapstad   O L

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het historische stadje, Matjiesfontein. Daarna rijdt de trein verder naar Kaapstad via Worcester. Om 18u kom je aan in Cape Town Station, perron 24.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals