Rovos Rail

Suites

Je hebt drie type suites in de trein: Pullman Suite, Deluxe Suite of Royal Suite.

De Pullman Suite is een slaapkamer van zo’n 7 m² groot met een sofa bed dat kan worden omgevormd tot een stapelbed of tot één dubbelbed. De Deluxe Suite is 10 m² groot met privébadkamer (douche en lavabo) en een kleine zithoek. De Royal Suite is ongeveer 16 m² groot. Er is een zithoek en een grotere privébadkamer met bad, douche en wastafel.

Je kan bij de reservatie telkens kiezen of je liever één dubbel bed hebt of twee aparte bedden in de slaapkamer.

Paspoort

Met de Belgische of Nederlandse nationaliteit dien je in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (bordeaux boekje), geldig nog minstens 6 maanden na datum van terugkeer. Het is noodzakelijk dat je minstens twee blanco pagina's hebt in je paspoort! Een visum is momenteel niet vereist voor Zuid-Afrika. Indien u een andere nationaliteit heeft: gelieve uw ambassade te raadplegen. Zuid-Afrika Reiscenter gaat ervan uit dat u de Belgische of Nederlandse nationaliteit heeft, tenzij u het tegendeel expliciet, en op eigen initiatief, meedeelt. Reizigers waarvoor nog wel een visumplicht geldt kunnen een gratis visum aanvragen bij de Zuid-Afrikaanse ambassades en consulaten.

 

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet verplicht. Het is wel aan te raden u te vaccineren tegen hepatitis A en B en Tetanus. Raadpleeg voor alle zekerheid je huisdokter of het Tropisch Instituut. Aids is erg verspreid, dus opletten voor HIV-besmetting.
 

Op de trein

Er is airconditioning aanwezig in de trein. Kinderen jonger dan 10 jaar zijn niet welkom op de trein, kinderen ouder dan 10 jaar betalen dezelfde prijs als volwassenen.

Ben je vegetarisch of allergisch voor bepaald voedsel? Laat het ons tijdig weten.

Het is niet aan te raden om het kraantjeswater op de trein te drinken. Je krijgt 1 liter fleswater per dag gratis per slaapkamer.

De dresscode voor op de trein is "smart casual". De avonden zijn formeel: voor de mannen minimum een vest en een das, voor de vrouwen: een cocktail/avondkleed. Voor off-train activiteiten raden we comfortabele schoenen, hoed en zonnecrème aan. Let op tijdens de game drives dat het 's ochtends best fris is. Er worden wel dekens voorzien.

Bij reservatie wordt er gevraagd of u een roker bent. Er zijn rokers en niet-rokers suites. In de andere ruimtes is het niet toegestaan. Let wel op dat de trein volledig uit hout is.

Elektriciteit & internet

De elektriciteit is 220V aan boord. Elke slaapkamer heeft een 3-pin stopcontact. De Train Manager heeft adapters voor Europese stekkers. Je hoeft op voorhand dus geen adapter mee te nemen. Internet is niet beschikbaar op de trein, maar wel in cafés in de dorpjes die je bezoekt.

Fooien

Het is gebruikelijk om tussen € 5-15 cash fooi per dag per persoon te geven op het einde van de reis. Dit wordt verdeeld onder het personeel.

Betalingen

Betalen gebeurt in de plaatselijke munt: Rand in Zuid-Afrika en Lilangeni in Swaziland. In de praktijk kan je ook met Zuid-Afrikaanse Rand betalen in Swaziland, wisselgeld is wel steeds Lilangeni. Je hoeft dus geen Lilangeni aan te kopen op voorhand.

Je kan op de trein met VISA of MASTERCARD betalen voor drankjes en extra activiteiten. Op het einde van de reis kan je betalen met de creditcard of cash in Zuid-Afrikaanse Rand of Euro. De drankjes van de laatste avond in de trein zijn wel cash te betalen in Zuid-Afrikaanse Rand.

 

Opgelet: gewone debiet bankkaarten worden niet aanvaard op de trein.

Geld omwisselen kan op de luchthavens en in de meeste banken in Zuid-Afrika rechtstreeks met EURO (geen grote biljetten van 200 EURO!) en is ter plaatse meestal voordeliger dan vooraf in België of Nederland.

Telefoon

Jouw GSM springt automatisch op het lokale netwerk. Let wel op: indien je je eigen GSM meeneemt en iemand uit België/Nederland belt je op, betaal je zelf de verbinding van Europa naar Zuid-Afrika!