Rainbow Route

Malolotja

ZUID-AFRIKA

Johannesburg

Mpumalanga

Drakensbergen

Wild Coast

Tsitsikamma

Hermanus

Kaapstad

Wie Zuid-Afrika outdoor per truck met maximum 12 deelnemers wil verkennen en daarbovenop liever in echte in echte bedden met nette lakens in een tweepersoonskamer slaapt, zal deze formule tof vinden. The Rainbow Route gaat langs de hoogtepunten van Zuid-Afrika en het buurland Swaziland. De focus ligt daarbij op de nationale parken. Dit uitgestrekte land zorgt voor grote afstanden en soms lange dagen op de baan gevolgd door uitgebreide bezoeken aan de omgeving.

Reisprogramma

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - nachtvlucht naar Johannesburg

In de late namiddag, nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2 - Johannesburg

Transfer bij aankomst in de luchthaven van Johannesburg naar het hotelletje. Overnachting in kamer (zonder ontbijt).

Dag 3 - Panoramaroute   L D

Start om 06u30 van de rondreis. We rijden naar Mpumalanga; de regio van de bergen, panoramische uitzichten, valleien, rivieren, watervallen en bossen. Bezoek aan Bourke's Luck Potholes (waar de Treur en de Blyde Rivier elkaar snijden), het uitzichtpunt God's Window en het toeristische gouddelverstadje Pilgrims Rest. Verder naar Graskop voor overnachting in een lodge op klippen. Picknick onderweg en avondmaal in de lodge.

Dag 4 & dag 5 - Kruger National Park   O L D

Het beroemde Kruger National Park in, op uitkijk naar het grote wild per truck. De vroege ochtend en de late namiddag zijn de beste momenten om het meeste wild te observeren. Het Krugerpark is het grootste game reserve in Zuid-Afrika. Het huisvest dan ook de grootste concentratie planten- en dierensoorten en heeft 16 verschillende ecosystemen. Spot de BIG 5 (leeuw, neushoorn, buffel, luipaard en olifant) en tal van andere dieren. We logeren in een omheind restcamp. Dit is een tented camp met echte bedden of een chaletje middenin het park.

Optionele activiteit: night game drive (€20pp)

Dag 6 - Swaziland   O L D

Langs de Piggs Peak Pass gaan we het Koninkrijk Swaziland binnen. We verkennen het Malolotja Natuurreservaat te voet met onderweg schitterende berglandschappen. 's Avonds ontspannen we aan een kampvuur. Overnachting in Hawane Lodge

Dag 7 & dag 8 - Zoeloeland   O L D

We bezoeken eerst een lokaal marktje nabij Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. Hierna gaan we zuidwaarts Zuid-Afrika terug binnen tot het Mkuzi Game Reserve. Mkuzi staat gekend voor zijn zwarte neushoorns. De volgende dag besteden we een hele dag aan het observeren van wild, vooral aan de diverse waterputten. Vervolgens een bezoek aan een Zulu Cultural Village. Overnachting in tented lodge of chaletje.

Dag 9 & dag 10 - Drakensbergen   O L D

Rit van Mkuzi naar de voet van de Drakensbergen. De bergen van de Drakensbergen of "uKhahlamba", 200km lang, is een bergachtig wonderland en erkend als Wereld Erfgoed. Er is tijd voor wandelingen langs bergriviertjes en bergpaden. Zo kan je proeven van de ruige ongeschonden schoonheid. Overnachting in chalet.

Dag 11 & dag 12 - Wild Coast   O L D

Onderweg naar de Wild Coast stoppen we in Qunu, de geboortestad van Nelson Mandela. Hier aan de minder bekende Wild Coast vinden we ongerepte baaien en authentieke Xhosa dorpjes. We logeren in een chalet of guesthouse.

Dag 13 - Addo Elephant National Park   O - D

Addo Elephant National Park is opgericht in 1931 om de laatste 11 wilde olifanten te beschermen tegen uitsterven. Vandaag zijn er meer dan 600. In het park kunnen we ook andere dieren observeren zoals de zwarte neushoorn, leeuw, luipaard en nog vele meer. Overnachting in chalets.

Optionele activiteit: night game drive (€20 pp)

Dag 14 & dag 15 - Knysna en Tsitsikamma   O (2x) L (1x) -

Rit naar het hart van de tuinroute: Knysna. De volgende twee nachten slapen we in een lodge resort langs de rand van de lagoon. De volgende dag maken we een dagtrip naar Storms River Mouth en Tsitsikamma National Park. Geen groot wild hier, maar de Indische Oceaan die tegen de rosten buldert.  Hier zijn prachtige wandelingen mogelijk!

Optioneel: de hoogste bungee jump (Bloukransbrug) (€65 pp)

Dag 16 - Hermanus   O L

Hermanus is gekend voor zijn walvissen. Vanaf juni tot november zijn de southern right walvissen hier goed te spotten. Tijdens het walvisseizoen maken we een wandeling langs de kustlijn. Tijdens de zomermaanden verkennen we het bloeiende fynbos in Fernkloof Nature Reserve.

Dag 17 & dag 18 - Kaapstad   O

Kaapstad is een van de meest fotogenieke steden. De Tafelberg speelt daar een centrale rol in. Onderweg naar Kaapstad brengen we een bezoek aan de wijnstreek rond Stellenbosch. Kaapstad heeft veel te bieden. We kiezen voor de volgende zaken: Hout Bay, Cape Point en V&A Waterfront. Optioneel kan je een excursie maken naar Robbeneiland.

Optioneel: Robben Island Cruise (€20 pp), shark cage diving (€120 pp) of Seal Island cruise Houtbay (€8,50 pp)

Dag 19 - Kaapstad   O

In de ochtend staat de majestueuze Tafelberg op het programma. Op de top worden we beloond met prachtige vergezichten. In de namiddag hebben we vrije tijd in het V&A Waterfront en om 18u eindigt de tour. Transfer naar de luchthaven en dan check in voor de retourvlucht.

Dag 20 - Thuis

In de voormiddag komen we aan in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals