Met Luc naar Namibië

Maximum 6 deelnemers.

Hotels kunnen eventueel nog veranderd worden.

Malaria

Het is aan te raden om malariapillen te nemen. Koop vooraf muggenmelk bij de apotheker of een adventure winkel met een zo hoog mogelijk percentage aan DEET (50% is aan te raden). Draag 's avonds lichtkleurige kleding die zoveel mogelijk van uw huid bedekt en liefst geen parfum. Tip: breng ook ’s avonds muggenmelk aan op je kousen.

 

Paspoort

Met de Belgische of Nederlandse nationaliteit dien je in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (bordeaux boekje), geldig nog minstens 6 maanden na datum van terugkeer. Het is noodzakelijk dat je minstens 2 blanco pagina's hebt in je paspoort! Een visum is momenteel niet vereist voor Namibië en Botswana. Voor Zimbabwe/ Zambia is er wel een visa vereist. Bij binnenkomst in Zimbabwe/ Zambia  (single entery visa: US$ 30 pp voor elke toegang tot Zimbabwe, double entery visa: US$ 45 pp, voor 2 keer toegang tot Zimbabwe).

Indien u een andere nationaliteit heeft: gelieve uw ambassade te raadplegen. Zuid-Afrika Reiscenter gaat ervan uit dat u de Belgische of Nederlandse nationaliteit heeft, tenzij u het tegendeel expliciet, en op eigen initiatief meedeelt. Reizigers waarvoor nog wel een visumplicht geldt, kunnen een gratis visum aanvragen bij de Zuid-Afrikaanse ambassades en consulaten.

 

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet verplicht. Het is wel aan te raden u te vaccineren tegen hepatitis A en B en Tetanus. Raadpleeg voor alle zekerheid je huisdokter of het Tropisch Instituut. Aids is erg verspreid, dus opletten voor HIV besmetting.

 

Betalingen

Betalen gebeurt in de plaatselijke munt: Rand in Zuid-Afrika, Nambische Dollar in Namibië en  Botswaanse Pula in Botswana. Je kan op de meeste plaatsen met VISA of MASTERCARD. De meeste accommodaties accepteren ook credit cards. Sinds 2011 kan je geen geld meer pinnen (bankcontact bv.) met je gewone bankkaart met het MAESTRO-embleem in landen buiten de Europese Unie. Sommige banken kunnen je wel tijdelijk permissie geven om in Zuidelijk Afrika geld af te halen. Regel dit vooraf met je eigen bank in België. Geld omwisselen kan op de luchthavens, en in de meeste banken in Namibië rechtstreeks met EURO (geen grote biljetten van 200 EURO!) en is ter plaatse meestal voordeliger dan vooraf in België of Nederland.

 

Telefoon

Jouw GSM springt automatisch op het lokale netwerk. Let wel op: indien je je eigen GSM meeneemt, en iemand uit België/Nederland belt je op, betaal je zelf de verbinding van Europa naar Afrika!

 

Drinkwater

Het leidingwater in Namibië is goed gezuiverd, er bestaat dus weinig op besmetting. Gebruik van leidingwater om tanden te poetsen enz. is geen probleem. We raden echter niet aan om leidingwater te drinken.

 

Veiligheid

Het is aan te raden na donker niet in steden en dorpen te gaan wandelen. Vermijd townships, tenzij met een officiële gids. Draag geen opzichtige sieraden en juwelen. Zorg dat je voor donker op de plaats van bestemming bent.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals