Shongololo Express - Dune Express

Suites

Je hebt twee type slaapkamers in de trein: Gold en Emerald.

De Gold is een slaapkamer van zo’n 7 m². De Emerald is 10 m² groot met privé badkamer en een kleine zithoek. Je kan kiezen bij de reservatie of je liever één dubbel bed hebt of twee aparte bedden in de slaapkamer. Er is een privé badkamer met douche en lavabo in de kamer. Inside info: de Emerald kost toch zo’n €1 000 per persoon meer dan de Gold, het enige voordeel is de zithoek. Maar er zijn reeds mooie zithoeken en een bar in de trein aanwezig. Dus niet echt zijn geld waard.

Paspoort

Met de Belgische of Nederlandse nationaliteit dien je in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (bordeaux boekje), geldig nog minstens 6 maanden na datum van terugkeer. Het is noodzakelijk dat je minstens twee blanco pagina's hebt in je paspoort! Een visum is momenteel niet vereist voor Zuid-Afrika en Namibië. Indien u een andere nationaliteit heeft: gelieve uw ambassade te raadplegen. Zuid-Afrika Reiscenter gaat ervan uit dat u de Belgische of Nederlandse nationaliteit heeft, tenzij u het tegendeel expliciet, en op eigen initiatief meedeelt. Reizigers waarvoor nog wel een visumplicht geldt, kunnen een gratis visum aanvragen bij de Zuid-Afrikaanse ambassades en consulaten.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet verplicht. Het is wel aan te raden u te vaccineren tegen hepatitis A en B en Tetanus. Raadpleeg voor alle zekerheid je huisdokter of het Tropisch Instituut. Aids is erg verspreid, dus opletten voor HIV besmetting.

Op de trein

Er is airconditioning aanwezig in de trein. Kinderen jonger dan 10 jaar zijn niet welkom op de trein, kinderen ouder dan 10 jaar betalen dezelfde prijs als volwassenen. Er is een “ontkurkingskost” te betalen, dit bedraagt R150 per fles wijn en R20 per flesje water of frisdank. 

Ben je vegetarisch of allergisch voor bepaald voedsel? Laat het ons tijdig weten.

Het is niet aan te raden om het kraantjeswater op de trein te drinken. Je krijgt 1 liter fleswater per dag gratis per slaapkamer.

Game drives in de natuurparken zijn in 4x4 open jeeps: neem warme kleding mee, een zonnehoed, zonnebril en zonnecrème. Je kan kleding laten wassen aan boord, de prijs varieert van R10- R35 per stuk.

Elektriciteit & internet

De elektriciteit is 220V aan boord. Elke slaapkamer heeft een 3-pin stopcontact. De Train Manager heeft adapters voor Europese stekkers. Je hoeft op voorhand dus geen adapter mee te nemen. Internet is niet beschikbaar op de trein, maar wel in cafés in de dorpjes die je bezoekt.

Fooien

Het is gebruikelijk om tussen €5-15 cash fooi per dag per persoon te geven op het einde van de reis. Dit wordt verdeeld onder het personeel.

Betalingen

Betalen gebeurt in de plaatselijke munt: Namibische Dollar in Namibië en Rand in Zuid-Afrika. Je kan op de trein met VISA of MASTERCARD betalen voor drankjes, extra activiteiten. Op het einde van de reis, kan je betalen met de creditcard of cash in Zuid-Afrikaanse Rand of Euro. De drankjes van de laatste avond in de trein zijn wel cash te betalen in Namibische Dollar. Opgelet: gewone debiet bankkaarten worden niet aanvaard op de trein.

Geld omwisselen kan op de luchthavens, en in de meeste banken in Zuid-Afrika en Namibië rechtstreeks met EURO (geen grote biljetten van 200 EURO!) en is ter plaatse meestal voordeliger dan vooraf in België of Nederland.

 

Telefoon

Jouw GSM springt automatisch op het lokale netwerk. Let wel op: indien je je eigen GSM meeneemt, en iemand uit België/Nederland belt je op, betaal je zelf de verbinding van Europa naar Zuid-Afrika of Namibië!

 

Verzekering

Het is verplicht om een bijstandsverzekering op zak te hebben voor medische kosten. U kan dit zelf regelen via uw verzekeraar of ziekenfonds. Zuid-Afrika Reiscenter biedt een jaarlijkse reisverzekering World Royal Protection aan voor 299.50 Euro per persoon met annulatie en medische bijstand inbegrepen.

Klik even op https://www.allianz-assistance.be/nl/corporate/onze-diensten/reisverzekering/reisverzekering-jaarlijkse/

Veiligheid

Het is aan te raden na donker niet in steden en dorpen te gaan wandelen. Vermijd townships, tenzij met een officiële gids. Draag geen opzichtige sieraden en juwelen. Zorg dat je voor donker op de plaats van bestemming bent.