Nie Gewoon Nie

Single kamer

Er zijn 2 single kamers beschikbaar per reis. Laat ons even weten of je een kamer wil delen met hetzelfde geslacht, met wat geluk hoef je het single supplement dan niet te betalen.
 

Deelnemers

Minimum 8 en maximum 12 deelnemers. Als er 3 maanden voor vertrek, geen 8 deelnemers zijn ingeschreven, dan betalen wij uiteraard uw voorschot terug. Zodat je nog tijd hebt om andere reisplannen te maken.
Hotels kunnen eventueel nog veranderd worden.

Indaba
Indaba is het Zoeloewoord voor samenkomst waarbij de dorpelingen onder een boom samenkomen om allerlei belangrijke zaken te bespreken. Gezellig samenkomst voor reizigers en reislustigen in het Via Via café Mechelen een maand voor vertrek: je leert elkaar kennen, bespreekt praktische informatie over je geboekte reis, ontmoet de gids, ... Enkel mogelijk op inschrijving: Hans@zuidafrika.com of bel ons even 03 411 25 07.

Bagage

Het is aan te raden om max 16 kg bagage mee te nemen in een reiszak. Harde valiezen en trekrugzakken zijn vaak zwaar en moeilijk te stapelen in de truck. Neem een dagrugzak mee met uw paspoort, portemonnee, zonnecrème en zonnebril.

Felle kleding is niet geschikt op safari, dit trekt wilde dieren en insecten aan. Gelieve ook geen camouflage of legerstijl kleding te dragen, dit kan voor problemen zorgen bij de plaatselijke autoriteiten. Je kan kleding onderweg wassen in de hotels. Hier is een overzicht van een goede samenstelling van de bagage: 6 T-shirts, 3 shorten, 2 lange broeken, 1 lichte katoenen jurk, bikini of zwembroek, waterproof jersey, 1 hemd ( voor op restaurant), warme trui of fleece, zonnecrème, zonnebril, hoed, kousen, ondergoed, wandelschoenen of sportschoenen, sandalen of teenslippers, muggenmelk en toiletzak.

 

Malaria

Het is aan te raden om malariapillen te nemen. We reizen 7 dagen in malariagebied ( van dag 3 ’s avonds in Graskop tot dag 9 ‘s morgens in Mkuze. Koop vooraf muggenmelk bij de apotheker of een adventure winkel met een zo hoog mogelijk percentage aan DEET (50% is aan te raden). Draag 's avonds lichtkleurige kleding die zoveel mogelijk van uw huid bedekt en liefst geen parfum. Tip: breng ook ’s avonds muggenmelk aan op je kousen.

 

Paspoort

Met de Belgische of Nederlandse nationaliteit dien je in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (bordeaux boekje), geldig nog minstens 6 maanden na datum van terugkeer. Het is noodzakelijk dat je minstens 2 blanco pagina's hebt in je paspoort! Een visum is momenteel niet vereist voor Zuid-Afrika. Indien u een andere nationaliteit heeft: gelieve uw ambassade te raadplegen. Zuid-Afrika Reiscenter gaat ervan uit dat u de Belgische of Nederlandse nationaliteit heeft, tenzij u het tegendeel expliciet, en op eigen initiatief meedeelt. Reizigers waarvoor nog wel een visumplicht geldt, kunnen een gratis visum aanvragen bij de Zuid-Afrikaanse ambassades en consulaten.

 

Vaccinaties

Vaccinaties zijn niet verplicht. Het is wel aan te raden u te vaccineren tegen hepatitis A en B en Tetanus. Raadpleeg voor alle zekerheid je huisdokter of het Tropisch Instituut. Aids is erg verspreid, dus opletten voor HIV besmetting.

 

Betalingen

Betalen gebeurt in de plaatselijke munt: Rand in Zuid-Afrika en Lilangeni in Swaziland. In de praktijk kan je ook met Zuid-Afrikaanse Rand betalen in Swaziland, wisselgeld is wel steeds Lilangeni. Je hoeft dus geen Lilangeni aan te kopen op voorhand. Je kan op de meeste plaatsen met VISA of MASTERCARD. De meeste accommodaties accepteren ook credit cards. Sinds 2011 kan je geen geld meer pinnen (bankcontact bv.) met je gewone bankkaart met het MAESTRO-embleem in landen buiten de Europese Unie. Sommige banken kunnen je wel tijdelijk permissie geven om in Zuid-Afrika geld af te halen. Regel dit vooraf met je eigen bank in België. Geld omwisselen kan op de luchthavens, en in de meeste banken in Zuid-Afrika rechtstreeks met EURO (geen grote biljetten van 200 EURO!) en is ter plaatse meestal voordeliger dan vooraf in België of Nederland.

 

Telefoon

Jouw GSM springt automatisch op het lokale netwerk. Let wel op: indien je je eigen GSM meeneemt, en iemand uit België/Nederland belt je op, betaal je zelf de verbinding van Europa naar Zuid-Afrika!

 

Drinkwater

Het leidingwater in Zuid-Afrika is goed gezuiverd, er bestaat dus weinig op besmetting. Gebruik van leidingwater om tanden te poetsen enz. is geen probleem. We raden echter niet aan om leidingwater te drinken.

 

Veiligheid

Het is aan te raden na donker niet in steden en dorpen te gaan wandelen. Vermijd townships, tenzij met een officiële gids. Draag geen opzichtige sieraden en juwelen. Zorg dat je voor donker op de plaats van bestemming bent.

 

Klimaat

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals