Nie Gewoon Nie

ZUID-AFRIKA

Johannesburg

Mpumalanga

Malolotja

Drakensbergen

Wild Coast

Tsitsikamma

Kaapstad

Hermanus

Ben je op zoek naar een leuke rondreis met Nederlandstalige gids? Wie Zuid-Afrika outdoor per safaritruck wil verkennen, maar toch graag in echte bedden met nette lakens slaapt, zal deze formule tof vinden.
Het accent ligt op de activiteiten: op safari, wandelingen maken in de mooie natuur, walvissen zoeken in Hermanus en de beroemde Tafelberg verkennen. De slaapplaatsen zijn eenvoudig: chaletjes en bungalows. 14 nachten beschik je over een privé badkamer, tijdens de 2 nachten dat we bij Benmore lodge verblijven delen 2 kamers één badkamer. Alle maaltijden neem je buiten, klaargemaakt in het ingebouwde keukentje van de truck. Nog een leuk detail: er zijn maximum 12 personen per groepje en 2 gidsen.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - vertrek naar Johannesburg   O

We spreken af met onze Nederlandstalige gids in de luchthaven van Brussel. Nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2 - Johannesburg   D

Bij aankomst ´s morgens in de luchthaven in Johannesburg, staat de Engelstalige gids jullie op te wachten. Vrije namiddag om wat te rusten van de lange vlucht. Avondmaaltijd in een gezellig Afrikaans restaurantje (op eigen kosten). Overnachting Rivonia lodge Johannesburg.

Dag 3 - Panorama Route   O L D

Met de leuke safari truck met grote ramen, vertrekken we naar Graskop. Onderweg halen we de stoelen uit de truck om te picknicken. Op verkenning in het gezellige dorpje Pelgrims Rest. Dit is het uitzichtpunt Gods Window met spectaculair uitzicht over de Blyde rivier canyon (de derde grootste canyon ter wereld). We maken een korte wandeling in Bourke’s Luck Potholes over de houten bruggen van de Treur Rivier en de Blyde Rivier. Vervolgens verder naar Graskop voor overnachting in Ilkley Safari lodge.

Dag 4 & dag 5 - Krugerpark   O L D

Het Krugerpark in, op zoek naar het grote wild met de safaritruck. Het Krugerpark is één van de meest interessante natuurreservaten ter wereld met 16 verschillende ecosystemen. Tip: bij de inkompoort kan je een boekje kopen met afbeeldingen van alle dieren. Met wat geluk zien we olifanten, leeuwen, buffels, giraffen,... We logeren in een omheind restcamp middenin het Krugerpark, in een tented camp met echte bedden (of een chaletje).

Optioneel: night game drive in open 4x4 (€20 pp)

Dag 6 - Swaziland   O L D

Langs de Piggs Peak Pass Swaziland in tot het Malotja Reserve, dat we te voet verkennen. Braai met achteraf een gezellig kampvuur. Overnachting in Hawane lodge met zwembad in de bergen.

Dag 7 & dag 8 - Zoeloes en neushoorns    O L D

We bezoeken een lokaal Afrikaans marktje nabij Mbabane, de Sangoma (medicijnman) is een attractie op zich. Ideaal om houten souveniers te kopen. Rit zuidwaarts terug Zuid-Afrika in tot het Mkuzi Game Reserve. Mkuzi staat bekend voor zijn zwarte neushoorns. We besteden de hele dag aan het observeren van wild. We bezoeken een Zulu Cultural Village. Overnachting in een kamergrote tent met bedden en eigen badkamer in Zululand Lodge.

Dag 9 & dag 10 - Drakensbergen   O L D

Rit naar de voet van de Drakensbergen. De Drakensbergen of uKhahlamba in het Zoeloe betekend de “keten van speren” van 200km lang. Tweede dag: vrije dag voor schitterende wandelingen langs de bergriviertjes en bergpaden. We proeven van de ruige ongeschonden bergen. We slapen in chaletjes van Lotheni lodge.

Dag 11 & dag 12 - Wildcoast   O L D

Dagrit naar de Indische oceaan in het voormalige Transkei en Ciskei. Aan de minder bekende wildcoast vind je ongerepte baaien en uitgestrekte stranden. De volgende dag  maken we samen een stevige wandeling langs de Indische oceaan en er is tijd om te ontspannen aan het wilde strand. We logeren in Benmore lodge.

Dag 13 - Addo & olifanten   O - D

Langs East London naar het Addo Elephant National Park. Dit natuurpark is opgericht in 1931 om de olifanten te redden van uitsterving. Niet alleen olifanten, maar alle Big Five zijn volop aanwezig: luipaarden, kleurrijke vogel, buffels, … Chaletje Addo natuurpark om te slapen.

Optioneel: night game drive in open 4x4 (€20 pp)

Dag 14 - Knysna   O

Rit naar het hartje van de Tuinroute: Knysna, gelegen aan de lagune. We dineren op een gezellige terras aan de kleine haven. Knysna is dé ideale plaats om kraakverse oesters, vis en schelpdieren te proeven. Overnachting in Knysna Lagoona Inn.

Dag 15 - Tsitsikamma National Park   O

Vandaag staat een dagtrip naar het ruige Tsitsikamma National Park op het programma. De Indische Oceaan buldert voortdurend tegen de rotsformaties. We trekken onze stapschoenen aan en wandelen naar de Gorge van de Storms Rivier, de hangbrug en stappen over de houten wandelpaden in de jungle en fynbos. We slapen in Knysna Lagoona Inn.

Optioneel: hoogste bungee jump van Bloukransbrug (€65 pp)

Dag 16 - Hermanus   O L -

Rit naar het kuststadje Hermanus, de beste plaats ter wereld om walvissen te spotten in de baai (van mei tot december). Wandeling langs de kust, vergeet je verrekijker niet. Diner in een lokaal restaurant (eigen kosten). Overnachting in Chesham House.

Dag 17 &  dag 18 - Kaapstad   O

Rit naar de wijnstreek: Stellenbosch. Uiteraard proeven we ook enkele wijntjes en brengen we een bezoek aan een wijnkelder (op eigen kosten). Dan naar Kaapstad voor een eerste kennismaking met de stad. De dag erna verkennen we met de truck het Kaapse Schiereiland: de stranden van Camps Bay, de haven van Houtbay, de panoramische route Chapmans Peak Drive. We begroeten de pinguïns in Boulders Beach onderweg naar Kaappunt. Na de korte wandeling naar de vuurtoren van Kaappunt kan je kiezen om met de truck naar Kaap de Goede Hoop te gaan of de mooie wandeling over houten paden te maken met onderweg Hidden Beach. We logeren in Sweetest guesthouse in een gezellig gerenoveerd huisje.

Optioneel: Robben Island cruise (€20 pp)

Dag 19 - Kaapstad & vliegen   O - D

Beklimming van de 1 000m hoge Tafelberg, wandelschoenen niet vergeten (3 uur wandelen). Als beloning geniet je van de prachtige vergezichten over de stad en het schiereiland. Je kan natuurlijk ook met de kabellift naar boven (niet inbegrepen). Vrije namiddag om de laatste souvenirs op de kop te tikken in het Victoria & Alfred Waterfront aan de jachthaven. Transfer naar de luchthaven van Kaapstad. Vlucht van Kaapstad naar Brussel of Amsterdam via Londen of Frankfurt.

Dag 20 - thuis   D

Doorvlucht naar Brussel of Amsterdam, aankomst tegen de middag.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals