Nie Gewoon Nie

NAMIBIË

Namib Desert

Windhoek

BOTSWANA

ZIMBABWE

Swakopmund

Etosha NP

Grootfontein

Okavango

Chobe

Kavango

Victoria Falls

Op zoek naar een leuke rondreis van Windhoek tot aan de Victoria watervallen met Nederlandstalige gids? Dan is deze rondreis vast iets voor jou! We reizen van Windhoek naar de imposante zandduinen in de Sossusvlei, we gaan dolfijnen en zeehonden ontdekken tijdens een boottochtje op de Atlantische oceaan, op safari in Etosha en Chobe, de wilde Caprivi verkennen en we sluiten af met de Victoria watervallen. De afstanden in Afrika zijn groter, er zitten enkele dagritten bij. Bij ons kunnen maximum 12 personen mee, plus de twee volwaardige gidsen, een garantie voor écht persoonlijke begeleiding. Afrika op zijn best!

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Vertrek   D
We spreken af met onze Nederlandstalige gids in de luchthaven van Brussel. Nachtvlucht naar Johannesburg. Na het avondeten aan boord, kan je een boek lezen, een film zien en proberen een beetje te slapen.

Dag 2 - Windhoek   O
Aankomst in Johannesburg en vlucht verder naar Windhoek. De chauffeur wacht ons op aan de luchthaven. Vrije namiddag in de Klein Windhoek Guest House: je kan genieten van het zonnetje aan het zwembad, een beetje uitrusten van de lange vlucht, een babbeltje doen in de bar met de andere reizigers,... We slapen in een mooi chaletje in de Klein Windhoek Guest House. Lunch en dinner is op eigen kost, maar aan restaurantjes en gezellige terrasjes geen gebrek!
Optionele excursie: Met een rode open dubbeldeck bus kan je op ontdekking in Windhoek. Een bezoek aan de Christuskirche, het mooie uitzichtpunt over de skyline van Windhoek en langs de kleurrijke sloppenwijken.

Dag 3 - Sossusvlei   L D
Begin van de tour om 08u00. Na de briefing rit naar de Sossusvlei in de Namib Desert, regio van de hoogste duinen ter wereld. Onderweg prachtige uitzichten zo ver het oog kan reiken. Er is een stop bij Solitair voor heerlijke appeltaart of ander gebak. Overnachting in Namib Naukluft Lodge. 's Avonds kan je het Zuiderkruis en de Melkweg bewonderen in de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag - 4 zand & duinen   O L D
Op ontdekking bij zonsopgang naar de Sossusvlei. We wandelen in de imposante duinen. Vervolgens staat een bezoek aan Death Vlei met zijn zwarte boomfossielen op het programma. Als er genoeg tijd is gaan we nog snel een kijkje nemen bij de Sesriem Canyon. In de lodge genieten we van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap. Overnachting in Namib Naukluft Lodge.

Dag 5 - verfrissend Swakopmund aan zee   O
Rit doorheen de Naukluft Desert tot aan de kust van de Atlantische Oceaan en het stadje Swakopmund. Diner in een gezellig restaurantje (op eigen kosten). We slapen in Hotel D’Avignon.
Optionele excursies: Sandboarding op de duinen, meevliegen met een Cessna vliegtuigje met spectaculaire uitzichten over de duinen en de Atlantische oceaan, met de kano op zee varen en skydiving.

Dag 6 - Swakopmund & Damaraland   O
Na het ontbijt, vrije tijd in Swakopmund om leuke dingen te doen. Rit langs de Brandberg, het Versteende Woud en de rotsschilderingen naar Twyfelfontein. Overnachting in Brandberg White Lady Lodge met zwembad in Ugab.

Dag 7 - Damaraland   O L D
We maken een wandeling van zo'n 40 minuten naar de rotstekeningen van de Bosjesmannen, de bekende White Lady. Er zijn meer dan 1 000 grotten met maar liefst 45 000 rotstekeningen. Op zoek naar de unieke woestijnolifanten met een gids in een 4x4 open jeep. Overnachting in Brandberg White Lady Lodge.

Dag 8 - Etosha   O L D
Naar het Etosha National Park, het belangrijkste National Park van Namibië. Op safari in het mooie Etosha natuurpark. Overnachting te Tarentaal.

Dag 9 - op safari in Etosha   O L D
Zowat al het grote Afrikaanse wild leeft hier dankzij de aanwezigheid van de waterholes. Per truck verkennen we een hele dag de stoffige witgrijze bush op uitkijk naar het grote wild. Vergeet je verrekijker niet! Overnachting te Tarentaal.

Dag 10 - Grootfontein & meteoriet   O
Na het ontbijt, rijden we naar Grootfontein. Onderweg bezoeken we de Hoba meteoriet, die weegt meer dan 60 ton en is de grootste meteoriet ter wereld! Overnachting in Roys Rest Camp.

Dag 11 - Caprivi   O L D
Dagrit naar de Zambezi regio (Caprivi strip), een smal strookje land. We logeren in Ngepi Camp.

Dag 12 - Okavango Delta   O L D
Vandaag gaan we langs de panhandle van de Okavango Delta naar een maginfiek lodge. Behalve de afternoon boat cruise staat er ook een morning mokoro excursie op het programma (authentieke bootjes gemaakt van uitgeholde boomstammen). We overnachten in Guma Lagoon.

Dag 13 - Kwando Rivier   O L D
Rit naar de Kwando Rivier in Namibië. Boottochtje op de rivier op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en olifanten. Overnachting in Camp Kwando.

Dag 14 - Chobe natuurpark   O - D
Terug naar Botswana langs de Ngoma grenspost. Overnachting in Kwalape Safari Lodge.

Dag 15 - op safari in Chobe   O L D
Op verkenning in het Chobe natuurpark bij zonsopgang met een gids in een open 4x4 jeep. We varen met een bootje op de Chobe rivier op zoek naar krokodillen, grazende buffels aan de oever, impala's en olifanten. Overnachting in Kwalape Safari Lodge.

Dag 16 - Victoria Watervallen   O
We steken de grens over naar Zimbabwe en we rijden naar de Victoria Watervallen. Wandeling op de houten wandelpaden langs de uitzichtpunten. Vrije namiddag voor een hele reeks activiteiten (niet inbegrepen): rafting of flight of the Angels (microlight of helicopter). Logies in Rainbow hotel.

Dag 17 - Victoria Watervallen   O
Na het ontbijt, rit naar de luchthaven. Terugvlucht via Johannesburg en London naar huis.

Dag 18 - terug thuis
Aankomst in Brussel (of Amsterdam).

 

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals