Namibië & Botswana, Desert & Delta
campingsafari

Victoria Falls

Livingstone

BOTSWANA

Makgadikgadi Pans

NAMIBIË

Okavango Delta

Kalahari

Namib Desert

Windhoek

Etosha NP

Caprivi

Swakopmund

Een reis doorheen de weelderige groene Okavango Delta en de verlatenheid van de Namibische woestijn. Opwindende safari's in Etosha National Park, wandelen door de rode duinen van Sossusvlei en een avontuur doorheen de Okavango Delta in een mokoro zorgen voor een reis die je niet snel zult vergeten.
17 daagse toer; Namibia and Caprivi, bezoek de Zambezi regio en Namibië om te eindigen in Windhoek
23 daagse toer; Namibia and Botswana Desert and Delta, is een volledige toer doorheen de mooiste plaatsen van Namibië en Botswana.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 – Vlucht naar Livingstone

Internationale vlucht naar Livingstone, vertrek in de late namiddag.

Dag 2 – Livingstone

Aankomst in Livingstone luchthaven, transfer naar hotelletje voor overnachting.

Dag 3 & dag 4 – Livingstone   O

We ontmoeten elkaar om 14u in Livingstone, Zambia. We hebben twee dagen om de Victoria Falls te ontdekken, een natuurlijk wonder dat neerdaalt in de Zambezi kloof. Avontuurlijke activiteiten zoals white water rafting op de machtige Zambezi of een 111m hoge bungee jump zijn op eigen kosten.

Dag 5 & dag 6 – Caprivi   O L D  

Wegtrekkend uit Livingstone kruisen we, aan Sewsheke, Caprivi, een dunne strook land dat bij Namibië hoort, maar zich tussen Angola, Zambia en Botswana bevindt. Een overvloed aan grote rivieren trekt verschillende dieren en vogels aan. We hebben twee dagen om deze afgelegen maar prachtige regio te ontdekken en om een cruise te maken op de Kavango rivier.

Dag 7 Rundu    O L D

We gaan in westelijke richting verder langs de Kavango rivier. We stoppen aan ons kamp, gelegen in Rundu. En genieten ’s avonds van een spectaculaire zonsondergang aan de rivier waarnaast we slapen.

Dag 8 & dag 9 – Etosha National Park   O L D

Etosha national park “the great white place of dry water”. Deze noordwestelijke hoek van Namibië biedt een grote verscheidenheid aan wilde dieren. We gaan op game drive rond de immense droge pan, op zoek naar olifanten, kuddes antilopen en troepen leeuwen die zich rond de omliggende waterplassen verschansen. Daarna gaan we verder naar onze slaapplaats, deze kan Namutoni, Halali of Okaukujeo zijn, dat hangt af waar er de meeste dieren zich bevinden. Deze drie slaapplaatsen hebben allemaal een verlichtte waterplas, dit geeft ons een kans om ook nachtdieren te spotten.

Dag 10 – Ugab Wilderness   O L D

Onze volgende stop is de Brandberg. We verblijven naast de opgedroogde Ugab rivierbedding, het huis van zeer zeldzame woestijn-olifanten. We verkennen de bergen, te voet, met een lokale gids die ons door, de met rotstekeningen bedekte, regio leidt. We zien onder andere de bekende “White Lady”.

Dag 11 – Spitzkop   O L D

Onze reis gaat verder door aanlokkelijke woestijnlandschappen als we verder zuidwaarts bewegen richting de enorme graniete boulders die oprijzen uit de woestijn. We stellen ons kamp op onder deze massieve boulders en wandelen nog wat rond om het gebied wat te verkennen.

Dag 12 & dag 13 – Swakopmund   2x O 1x L

We steken enorme open vlaktes over om de Cape Cross zeeleeuwenkolonie te bezoeken. Verder zuidelijk is de kuststad Swakopmund. Je krijgt een dag vrij de tijd om de stad te ontdekken of om een iets avontuurlijkere weg op te gaan en bijvoorbeeld te kajakken of te sandboarden (eigen uitgaven).

Dag 14 & dag 15 – Namib Desert   O L D

Het maanlandschap dat Swakopmund omringd is het begin van de Namibische woestijn. Deze woestijn is gekenmerkt door zijn torenhoge rode zandduinen. We wandelen doorheen de Sossusvlei en bezichtigen de Sesriem Canyon. s’ Avonds bekijken we de adembenemende zonsondergang over werelds hoogste zandduinen.

Dag 16 – Windhoek   O L

De charme van deze stad liggen in de versmelting van Afrikaanse en Europese culturen en in de vriendelijkheid van zijn inwoners. We komen laat op de dag aan en genieten van een etentje in een lokaal restaurantje (eigen uitgaven).

 

De toer "Victoria Falls to Windhoek" eindigt om 08u00 op dag 17

Dag 17 – einde toer of Kalahari   O L D

We komen terecht in Botswana, daar wandelen we rond met lokale Bushmen die ons allerlei fascinerende bush-skills leren. We overnachten in het hart van Kalahari.

Dag 18 – dag 20 – Okavango Delta   3x O 3x L 2x D

We overnachten één nacht in Maun, ter voorbereiding op onze reis door de Okavango Delta, in een mokoro (kano). Dit is een niet te missen ervaring. We zullen twee nachten overnachten op verlaten eilanden en genieten van bush wandelingen, gelegenheid om te zwemmen en het vogelleven in deze ongerepte wildernis.

Dag 21 – Makgadikgadi Pans   O L

Beleef de uitgestrektheid van Afrika onder een indrukwekkende zonsondergang in een van werelds grootste opgedroogde zoutvlaktes. Naargelang het seizoen kijk je hoe de laatste zonnestralen spelend met een nevel van stof voor een ontzagwekkend schouwspel zorgen of hoe het uitgestrekte ondiepe meer net deze stralen nog een laatste keer weerspiegeld.

Dag 22 – Chobe National Park   O L

We gaan verder in Noordelijke richting door het Chobe Forest Reserve naar Kasane waar we ons kamp opzetten. Het Chobe National Park is bekend voor zijn grote troepen leeuwen en buffels. We brengen onze namiddag door op een cruise doorheen het park op zoek naar wilde dieren.

Dag 23 – Zambia – Victoria Falls   O

Op deze laatste dag trekken we terug naar Livingstone, waar onze toer rond 12u eindigt aan de luchthaven van Livingstone (gratis drop off aan de luchthaven).

Dag 24 - thuis

Aankomst rond de middag in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals