Mozambique & Kruger

Zululand

ZUID-AFRIKA

MOZAMBIQUE

Kosi Bay

Maputo

Bilene

Inhambane

Kruger NP

Johannesburg

Wie Zuid-Afrika outdoor per truck met maximum 12 deelnemers wil verkennen en daarbovenop liever in echte in echte bedden met nette lakens in een tweepersoonskamer slaapt, zal deze formule tof vinden. Mozambique biedt een afwisseling tussen de Zoeloe cultuur en de invloeden van Portugezen en Arabieren in het eten en architectuur. Daarnaast zijn er de stranden, de talrijke duikplaatsen, de safari's naar grote wilde dieren en de bush walks met gewapende ranger. De accommodatie is eenvoudig en de wegen van Mozambique zijn trager dan in Zuid-Afrika. Lokaal zijn er weinig restaurantjes, dus de maaltijden worden vaak aan de truck genomen. Let op: malariagebied. Het rustige tempo en de ontspannen safari's zorgen voor een andere ervaring van Zuidelijk Afrika.

Reisprogramma

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - nachtvlucht naar Johannesburg

Vertrek in de late namiddag voor een nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2 - Johannesburg

Transfer bij aankomst in de luchthaven van Johannesburg naar het hotelletje. Overnachting in kamer (zonder ontbijt).

Dag 3 – dag 5 – naar Zoeloeland   2x O 3x L 3x D

We vertrekken om 06:30 ’s morgens richting Zoeloeland. Dit Zoeloeand, het huis van een gedwongen natie door koning Shala Zulu, strekt zich uit over een gebied van de warme Indische Oceaan, over de groene bergen tot de Drankensberg bergen. We reizen dwars door de ‘Highveld’ voordat we afdalen naar het hart van Kwazulu Natal, gekend voor zijn rijke cultuur en spectaculaire wild life. Onze overnachting, voor de volgende 3 nachten is in Mkuzi Game Reserve. We ontdekken de natuurlijke sereniteit van de bush bij een ochtendwandeling gevolgd door een spannende game drive in de namiddag. Mkuzi speelt een hoofdrol in het behoud van bedreigde witte en zwarte neushoorns. We gaan ook, vanuit een verstopt uitkijkpunt, dieren spotten die komen drinken aan een watertje. Op de vijfde dag verkennen we het Hluhluwe wildreservaat. In de namiddag gaan we op bezoek in een lokaal Zoeloe dorpje waar een gids ons meer gaat vertellen over de geschiedenis, cultuur en tradities van het volk.

Dag 6 – dag 7 – Kosi Bay   O L D

Onze volgende stop is het Kosi Bay Nature Reserve. Dit natuurreservaat bevat een verbluffende eco-systeem dat we te voet ontdekken. Aan de monding gaan we snorkelen. Een speciaal kenmerk van de Kosi Bay monding is het traditionele gebeuren van visvangst en getijvissen door de bevolking. Lederen rug schildpadden en onechte karetschildpadden leggen, in november – januari, ’s nachts hun eieren op het strand. Een uitstap naar dit zeer mooie natuurlijke gebeurtenis kan geregeld worden (eigen uitgaven).

Dag 8 – Swaziland   O L D

Het Hlane Royal wildreservaat is Swazilands grootste nationaal park. Voor het kamp is er een drinkplaats gesitueerd waar neushoorns en andere wilde dieren komen drinken. We vergezellen een lokale boswachter op een bushwalk, oefenen onze volg-vaardigheden en bekijken het fantastische vogelleven.

Dag 9 – Maputo   O L

We komen Mozambique binnen langs de Namaacha grenspost en reizen verder naar Maputo. Gesitueerd bij een natuurlijke haven, Maputo is het economisch middelpunt van Mozambique. Er wordt ook wel eens naar verwezen als “the African Riviera”. Portugese en Afrikaanse cultuur komt samen in een verfijnde combinatie van zeevruchten en een druk leven. Je kan van de verfijnde zeevruchten proeven in een lokaal restaurant (eigen uitgaven).

Dag 10 – dag 12 – Inhambane   O L D

Verder reizend langs de kustlijn van de Indische Oceaan rijden we door mango en cashewnoten plantages. De Arabische invloeden komen uit de tijd toen deze kleine havenstad slaven, ivoor, goud en specerijen verhandelde. We bezoeken Inhambane en zijn 200 jaar oude kathedraal, een markt met dagverse producten voor we verder gaan naar Praia de Tofu. Ga zitten en geniet van de warme zee en de uitgestrekte witte stranden. Voor de actievere is er een mogelijkheid tot dhow vaart, duiken, snorkelen, vissen en surfen (eigen uitgaven).

Optionele activiteit: duiken €75

Dag 13 – Bilene   O L

We gaan zuidwaarts langs de kust naar de stad Bilene, gesitueerd aan de oevers van het hel blauwe Uembje lagune. De lagune is 8 km breed en 27 km lang, met witte, zandstranden en is gescheiden van de Indische Oceaan door een smalle strook zandduinen. We brengen onze namiddag door met het verkennen van de lagune, met optie op kajakken en snorkelen (eigen uitgaven), zwemmen in het ondiepe kalme water. We genieten ’s avonds van een etentje in een lokaal restaurant met zicht op de lagune (eigen uitgaven).

Optionele activiteit: snorkelen €8,5

Dag 14 – dag 15 – Kruger nationaal park   O L D

Wanneer we de kust achter ons laten reizen we door het Limpopo Transfrontier Park en komen in het Kruger Nationaal Park van Zuid- Afrika. We genieten van een rit in ons safari voertuig en hopen leeuwen, giraffen en zelfs de machtige olifanten samen met nog andere dieren te spotten.

Optionele activiteit: night game drive in open 4x4 €20

Dag 16 – Johannesburg   O

Na een vroege ochtend rit keren we tegen de avond, zongebruind, achteruithangend en klaar om nog meer van het leven te genieten, terug naar Johannesburg. De toer eindigt rond 18:00 uur aan het hotel. Er is een gratis drop off aan het vliegveld van Johannesburg rond 17h. Daarna check in voor de retourvlucht.

Dag 17 - thuis

Aankomst rond de middag in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals