Met Luc naar Zuid-Afrika

Kan je niet kiezen tussen het noorden en het zuiden en wil je graag een rustiger reistempo? Dan is deze reis met Luc iets voor jou.

Het eerste deel legt de focus op de natuur, de cultuur en de wilde dieren. Zo staan de Blyde River Canyon, safari's in het Krugerpark en een boottochtje op het binnenmeer van St Lucia op het programma.

Na de binnenlandse vlucht is het aan de wijnregio en Kaapstad.

Het groepje bestaat uit maximum 12 personen. Het transport gebeurt met 1 of 2 luxe minibussen.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Vertrek Brussel naar Johannesburg   V

's Avonds nemen we de TGV van Brussell naar Parijs en stappen daar over op een internationale nachtvlucht met Air France naar Johannesburg. Daar komen we 's ochtends rond 11u15 aan. 

Dag 2 - Johannesburg naar regio Graskop   V D

Vanaf Johannesburg gaat de reis naar Graskop. Het is een rit van 380 km maar we maken er een rustige verbindingsrit van en stoppen onderweg een paar keer aan grote shops aan bezinestations. Op het einde wacht de beloning, de prachtige guesthouse, de Westlodge, waarin we de nacht zullen doorbrengen. 

Dag 3 - Via de Blyde River Canyon naar Klaserie   O D

's Ochtends starten we ons bezoek aan de vlakbij gelegen Blyde River Canyon. We rijden langs de canyon van zuid naar noord en draaien telkens af naar de belangrijkste bezienswaardigheden langsheen deze route. We vervolgens onze route tot bovenaan de Blyde River Canyon en rijden vervolgens noordwaarts doorheen de Drakensberg Mountains en de Strydom tunnel richting Hoedspruit. Hierna komen we in het voorste gedeelte van het Krugerpark, de natuurgebieden van Klaserie en Thornybush. Onze eindbestemming is het domein van Amani & Misava, onderdeel van de Klaserie Drift Safari Camps, een volledig luxe-privaat gerund duo-kamp.

Dag 4 - Genieten in Klaserie   O L D 

Tijdens ons verblijf in Amani & Misava doen we game drives in de omgeving op zoek naar de Big 5. Voor wie wil is er ook de mogelijkheid tot een wandelsafari en een laat-avond safari-rit in een ruime open jeep. 

Dag 5 - Van Klaserie naar Piet Retief   O

Uitslapen in Klaserie en dan rustig op weg langsheen de linkerzijde van Eswatini naar beneden, met als eindpunt het rustige stadje Piet Retief. Overnachten doen we in het charmante Bali Biasa Guesthouse. 

Dag 6 - Van Piet Retief naar St. Lucia   O

Na het ontbijt vertrekken we voor een trip onder Eswatini. In de namiddag bezoeken we eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, dat bekend is omwille van zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St. Lucia, aan de Indische Oceaan. 

Dag 7 - St. Lucia en omgeving   O

In de omgeving van St. Lucia is heel wat te beleven. We bezoeken o.a. het Isimangaliso Wetland Park met een bijzonder mooie kustzone. Later in de namiddag maken we een boottocht op het binnenmeer en genieten we van de aanwezigheid van de nijlpaarden en krokodillen. 

Dag 8 - Van St. Lucia naar Durban   O

Van de rust in St. Lucia naar de Drukte van Durban. In het mondaine Durban genieten we in de namiddag van een wandeling langsheen de dijk en de hotels. Nadien gaan we op zoek naar de lekkerste seafood van de stad. 

Dag 9 - Van Durban naar Somerset West   O

's Ochtends rijden we naar de luchthaven. Om 09u00 hebben we namelijk een binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Van Kaapstad rijden we naar de regio van Somerset West / Stellenbosch. We logeren hier drie nachten in het mooie The Country Guesthouse in het midden van de wijnstreek. Naast wandelen staan er uiteraard verschillende bezoeken aan wijnlanderijen op het programma. 

Dag 10 & 11 - Genieten in de wijnroute   O

We maken dagtochten langsheen de bekende wijnplekjes zoals Stellenbosch, Paarl en Fransschoek en gaan uiteraard proeven. Het landschap en het uitzicht zijn grandioos!

Dag 12 - Kaapstad   O

Eerst uitslapen en nadien een rustig tochtje naar Kaapstad. Wat kan je hier allemaal doen? Te veel om op te noemen. Als het weer meezit, de kabellift nemen naar de Tafelberg, een fantastische rit langs Champman's Peak Drive, de pinguïns bezoeken in Boulders Beach, de Kirstenbosch botanische tuinen en uiteraard een rit naar Kaap de Goede Hoop. 

Dag 13 & 14 - Kaapstad en omgeving   O

We maken - afhankelijk van het weer - een van de dagen de tocht naar Kaap de Goede Hoop. Op weg daar naartoe komen we langs Boulder's Beach, waar we een kolonie pinguïns ontdekken. Verder staat er ook nog een bezoek aan de Kirstenbosch botanische tuin op het programma. Uiteraard gaan we ook nog wijn proeven in Klein Constantia. 

Dag 15 - Laatste dag Kaapstad   O V

Onze laatste dag in Kaapstad wordt er eentje voor shopping, boottocht... alle opties zijn open. 's Avonds hebben we een rechtstreekse vlucht vanuit Kaapstad naar Parijs, waar we de volgende dag aankomen. 

Dag 16 - Terug thuis   V

We landen in Parijs rond 11u15. Na de middag nemen we de Thals naar Brussel waar we rond 15u00 zullen aankomen. 

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals