Met Luc naar Zuid-Afrika

Johannesburg

Graskop

ZUID-AFRIKA

Krugerpark

Swaziland

St. Lucia

Durban

Somerset West

Kaapstad

Kan je niet kiezen tussen het noorden en het zuiden en wil je graag een rustiger reistempo? Dan is deze reis met Luc iets voor jou.

Het eerste deel legt de focus op de natuur, de cultuur en de wilde dieren. Zo staan de Blyde River Canyon, safari's in Krugerpark, een boottochtje op het meer van St Lucia en de cultuur van Swaziland op het programma.

Na de binnenlandse vlucht is het aan de wijnregio en Kaapstad.

Het groepje bestaat uit maximum 12 personen. Het transport gebeurt met 1 of 2 luxe minibussen.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Vertrek Brussel naar Johannesburg

We vliegen vanuit Brussel in de late namiddag naar Londen en stappen daar over op een internationale vlucht met Britisch Airways naar Johannesburg. Daar komen we 's ochtends vroeg aan.

Dag 2 - Johannesburg naar regio Graskop

Vanaf Johannesburg vertrekken we oostwaarts, richting Kruger Park. We maken er een rustige verbindingsrit van, nemen een ruime middagpauze en onze eindbestemming voor overnachting is in Graskop. We logeren daar in een prachtig klein guesthouse. Eenmaal geïnstalleerd kunnen we (voor wie niet te moe is) nog een uitstapje maken naar Pilgrim’s Rest, het oude mijnstadje.

Dag 3 & dag 4 - Blyde River Canyon

Van Graskop naar Blyde River Canyon en dan naar een privé wildpark naast/aansluitend met het Kruger National Park.’s Morgens bezoeken we de vlakbij gelegen Blyde River Canyon. Afhankelijk van het weer zijn dat de Three Rondavels, een wandeling naar de spectaculaire   Bourke’s Luck Potholes over de bruggen van de Blyde & de Treurrivier & God’s Window. In de late namiddag rijden we van Graskop naar het voorste randgebied van Kruger National Park met als eindbestemming het domein van Exeter Private Game Reserve. Tijdens ons verblijf in Exeter doen we “game drives” (safari-ritten) in de omgeving op zoek naar Big 5, een heuse wandelsafari  & een laat-avond safari-rit in een ruime open jeep.

Dag 5 & dag 6 - naar Swaziland

Langs Hazyview en Nelspruit rijden we via Oshoek het koninkrijk Swaziland binnen tot net voorbij de hoofdstad Mbabane. We slapen twee keer in het schitterend gelegen Mountain Inn Hotel.

De volgende dag is héél rustig en alles is vlakbij. We bezoeken het nabij gelegen Mlilwane Wildlife Sanctuary en dan het Mantenga Craft Center en het vlakbij gelegen Swazi Candles waar er diverse ambachtelijke shops zijn.

Tenslotte rijden we naar de open Crafts Market in de Ezulwini Valley waar enkele honderden kooplui hun waar slijten op een soort openlucht voetbalterrein.

Dag 7 & dag 8 & dag 9 - naar St. Lucia

Na het ontbijt vertrekken we voor een trip dwars door Swaziland naar beneden. We duiken opnieuw Zuid-Afrika binnen en op weg naar St-Lucia bezoeken we in de namiddag eerst het Umfolozi & Hluhluwe natuurpark, bekend om zijn grote concentratie witte neushoorns. Nadien rijden we tot in St.Lucia aan de Indische Oceaan, waar we drie nachten blijven. Logeren doen we in de mooie Lidiko Lodge. In en rond St.Lucia is heel wat te doen : We bezoeken o.a. het Isimangaliso Wetland Park met een bijzonder mooie kustzone & strand. We maken een boottocht op het binnenmeer en wie het ruwer wil kan (optioneel) gaan speuren per boot naar walvissen in de Indische Oceaan of een heuse krokodillenfarm gaan bezoeken. Walvissen zijn er zéker, alleen een té ruwe zee kan ons parten schelen.

Dag 10 - naar Durban

Van de rust naar de drukte van Durban. We overnachten in het mooie Blue Waters Hotel op het front van The Golden Mile. In het mondaine Durban genieten we in de namiddag van een wandeling langs de dijk.

Dag 11 & dag 12 - Somerset West

We rijden naar de luchthaven voor een vroege binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Daar komen we aan tegen 11u. Daarna rijden we verder naar regio Somerset West/ Stellenbosch. We logeren twee nachten te midden van de wijnstreek in The Country Guesthouse. Naast wandelen staat een bezoek aan één of meerdere wijnlanderijen zeker op het programma.

Dag 13 & dag 14 - Kaapstad

Kaapstad en de brede omgeving. Teveel om op te noemen wat je daar allemaal kan doen... Als het weer meezit, nemen we de kabellift naar de Tafelberg of maken we een fantastische rit langs Chapman's Peak Drive. Verder kunnen we de pinguïns bezoeken in Boulders Bay, wandelen in de botanische tuinen van Kirstenbosch, naar Kaap de Goede Hoop,... We logeren in Constantia Valley Lodge.

Dag 16 - afscheid nemen van Kaapstad

Onze laatste dag in Kaapstad wordt een vrije dag voor shopping, boottocht, ... Alle opties zijn open. In de vooravond nemen we de vlucht terug naar Londen.

Dag 17 - weer thuis

Er wacht ons aansluiting naar Brussel, waar we tegen de middag aankomen.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals