Safari in Kololo Game Reserve

Kololo Game Reserve & Marakele National Park

Johannesburg

zUID-AFRIKA

Kololo Game Reserve ligt in de Zuid-Afrikaanse provincie Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied. Kololo is de perfecte safaribestemming; het is malariavrij, kindvriendelijk, er zijn fiets en wandel mogelijkheden tussen het ‘kleine’ wild en uitstappen mogelijkheden naar de big 5. Dankzij de integratie van een deel van Kololo in Welgevonden Game Reserve, is het nu officieel een Big 5 Reserve. De eigen gate vlakbij de receptie bied direct toegang tot de big 5 van Welgevonden. Kololo heeft daarmee een  uniek concept: de Big 5 èn verblijfmogelijkheden in een luxe, comfortabele lodge waar alleen het veilige wild vrij rondloopt. Met een beetje geluk ontdekt u ze ook vanaf uw eigen terras.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 – vertrek   D

Na aankomst in de luchthaven van Johannesburg pikken jullie daar de wagen op. Vervolgens een rit van ongeveer drie uur naar de regio van Waterbergen. In de namiddag staat jullie eerste game drive op het programma. Samen met een ranger gaan jullie op zoek naar de big 5 en andere dieren. Overnachting in tweekamer chalet.

Dag 2 – Kololo Game Reserve   O - D

Een vroege ochtend voor een game drive. De beste momenten zijn de vroege ochtend en de late namiddag. Na een koffietje stappen jullie in de wagen voor een rit door de bush en zo het lijstje van gespotte dieren verder af te vinken. Deze lodge is zeer kindvriendelijk. Zo hebben ze een speciaal kids safari pakket waarbij een ranger hen meeneemt op tocht doorheen Kololo (de gevaarlijke wilde dieren zitten achter het hek in het Welgevonden Game Reserve) en hen meer leert over de planten en dieren die ze tegenkomen. De ranger is ook verantwoordelijk voor de game drives, dus dit kan nooit samenvallen. Overnachting in tweekamer chalet.

Dag 3 – Marakele National Park   O

In het hart van Waterbergen ligt het Marakele National Park. Hier verkennen jullie met eigen wagen het park. Daarnaast zijn er ook tochten met gidsen mogelijk: van morning en sunset game drives tot vogels spotten en bush walks. Overnachting in safari tent.

Dag 4 – retour

Rit terug naar Johannesburg (3u).

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals