ONZE REIZIGERS AAN HET WOORD

Oktober 2020 - Familie VdS uit Ternat

'Na een prettig en uitgebreid gesprek met Marc bij ons thuis hadden we met een goed gevoel onze langverwachte familiereis selfdrive op maat naar Zuid-Afrika geboekt voor juli 2020. Door de Covid-perikelen werd deze trip echter geannuleerd. Na ontvangst van de Tegoedbon, gedekt door het Garantiefonds Reizen, hebben we dan beslist om de reis te herboeken naar juli 2021. Het heeft eventjes wat langer geduurd, maar we hebben nu de nieuwe vliegtickets 2021 in ons bezit, en ook de bevestiging van identiek dezelfde reis.
Wij zijn dus erg tevreden over de service, en kijken enthousiast uit naar onze droomreis volgend jaar.'

 


Maart 2020

We zijn recent terug van een fantastisch mooie reis doorheen Zuid-Afrika op maat georganiseerd door het Zuid-Afrika Reiscenter. Jammer dat we de laatste fase van Stellenbosch-Kaapstad moesten laten vallen omwille van het Corona-virus.
Alles is piekfijn verlopen en we hebben genoten van een mooi en boeiend land met heel vriendelijke mensen op ons pad.


Maar een dikke merci voor jullie inspanningen om ons enerzijds niet nodeloos ongerust te maken en anderzijds te zorgen voor een vlotte en veilige terugreis naar het thuisland.
Bedankt daarvoor. En… uitstel brengt geen afstel; we zien wel naar de toekomst toe.
Hartelijke groeten C. & G. S. uit Gistel


September 2019 - Gonda uit Borgerhout

 

Van 2 tot 24 september genoot ik van de begeleide groepsreis Cape to Vic Falls. Over heel de lijn een uitstekende reis. Vluchten zonder problemen.

5 koppels met 5 verschillende nationaliteiten (waaronder 1 koppel uit Mortsel) en ikzelf dus zonder toeslag een kamer voor mij alleen, geen achterkamertje maar dezelfde, soms luxueuze verblijven als elk koppel. In Windhoek haakten er 2 koppels af dus rest van de reis met 7, zeer comfortabel. Prima gidsen- chauffeurs Grace en Muffed.

Middagkeuken was prima met telkens een ander aanbod: aardappel, couscous, pasta, rijst met groenten vlees en/of vis, wraps, hotdogs, noem maar op.

De diners klaargemaakt door onze gidsen waren afwisselend en een reis door Afrikaans voedsel wat echt wel de bedoeling was. Misschien hadden we heel veel geluk.

Problemen werden zo goed mogelijk aangepakt. Niemand had er dan ook enig probleem mee wanneer we de truck Red Elephant al eens moesten duwen, we de keukendeur moesten helpen om te sluiten of de laatste week zonder airco verder ging wat we eerder voor- dan nadeel vonden.

Ik kan dan ook de formule alleen maar aanbevelen, zelfs op mijn leeftijd.

 

Juli 2019 - Hilda  en Peter uit Kasterlee 
 

Beste Kris en Marc.

Na 23 dagen zijn we weer veilig en wel op Zaventem geland. Ons Zuid-Afrika avontuur zit erop. Het was een zeer afwisselende reis met een leuke, diverse groep (Australisch, Oostenrijks en Duits koppel, twee jonge Duitse meisjes en een Italiaanse dame, in totaal 11 met nog twee begeleiders.) Het is een land met vele gezichten en we zijn blij dat we dit hebben mogen meemaken. Prachtige landschappen, gebergtes en een wonderbaarlijke wilde maar oh zo mooie kustlijn. Het contrast tussen groene natuur en dorre savannes. Het contrast tussen rijk, arm en zeer arm. De sloppenwijken, de reservaten waar we enorm veel geluk hebben gehad en een maximum aan dieren hebben kunnen spotten waaronder de big five. De afwisseling in de lodges gelegen op wonderbaarlijke plaatsen in de ongerepte natuur. De ’s nachts ijskoude (2 graden) Drakensbergen waar enkel tussen 18 en 22 uur de elektriciteit aan stond en we met pillampen onze sokken moesten zoeken en waar we plots oog in oog stonden met een hongerige jakhals. De tented lodge waar ’s nachts de zebra’s rond je tent dwalen. De schitterende natuurwandelingen. De groepsgeest met de gezamenlijke preparatie van diverse maaltijden en de daarbij horende afwas en lachbuien. De rode ‘bumpy’ truck die telkens veel bekijks had. De onverwachte verrassingen die om elke hoek lagen te loeren.  Het prachtige Kaapstad en de wijnlanden, de walvis watching, Kortom te veel om op te noemen en een reis om nooit te vergeten, daar zullen de 4.000 foto’s en filmpjes wel voor zorgen.

We zijn moe maar erg blij dat we dit hebben mogen meemaken.

Bedankt om ons deze reis te hebben aanbevolen en hopelijk tot een volgende.

 


Augustus 2017: D. Jordaens

Wij hebben een fantastische reis achter de rug, heel veel gezien en beleefd en ontspannend... Pezulu-tree lodge is absoluut de omweg waard! Heerlijk! We verbleven in Mountain View en da's een heerlijk boomhuis. Je mag hier mensen zeker de raad geven om 's avonds op "nightdrive" te gaan. Wij hebben dat niet gedaan en hadden daar daarna wat spijt van. Beste douche die ik ooit genomen heb! Nkomazi - Komati Tented Lodge: absoluut perfecte afsluiter. Absoluut helemaal uniek, heel leuke gamedrives (met o.a. Suni-antelope en Porcupine) in een prachtig landschap. Heerlijk om je 2 nachten te laten pamperen. Super locatie, heel leuke mensen... Zaaa-lig... Hier een nachtje langer had zeker geen kwaad gekunnen.  

Samengevat: je hebt voor ons een perfecte reis samengesteld! We hebben veel gezien en

beleefd en hebben op unieke locaties verbleven. Bedankt hiervoor!

Juli 2016: Dirk en Margareta V. uit Eeklo - prachtig eigen fotoboek online!
Deze klanten zijn vol enthousiasme teruggekeerd van een selfdrive op maat Zuid-Afrika. 'We genieten nog na van onze mooie reis. Je kunt eventueel een kijkje nemen in ons fotoboek. En ja je mag dit op jullie website zetten'.

Mei 2016: Mijn eerste ervaring in Zuid-Afrika… de goesting om te blijven teruggaan is begonnen!
Mijn eerste kennismaking met een safari in Zuid-Afrika was er een die ik nooit zal vergeten. Het was vrijdag de 13e… Voor velen een gevreesde dag, maar niet voor mij. Om 6 uur reden we het Kruger National Park binnen en we zagen al snel onze eerste dieren: cheetah, hyena en daarbovenop een luipaard. De dag was duidelijk goed begonnen! Aan het einde van de dag konden we ons heel gelukkig prijzen met ons lange lijstje van dieren: olifanten, leeuwinnen, leeuw, neushoorns, buffels, bavianen, impala’s, krokodillen, nijlpaarden… Niet iedereen heeft zoveel geluk, dus de volgende vrijdag de 13e weet je wat je te doen staat… een kans wagen in het Kruger National Park! Emma H. - Nijlen.

Begeleide flexi-module Kaapstad april 2016
Groepje 8 personen: verblijf 4 nachten in 5* Steenberg wine estate, en lokale gids Nico met minibus: flexibele bezoekjes, met als orgelpunt een braai bij Nico thuis!

"Dag Nico, nogmaals dank voor de prachtige dagen, uw zeer aangenaam gezelschap en je grote gastvrijheid. Bushmanskloof was schitterend! Alles begreep nie? Uitstekend souvenir."
Jan H. namens groepje 8 reizigers - St. Martens Latem.

Selfdrive maart 2016
Een mailtje om je te laten weten dat we een super reis gehad hebben. Zuid-Afrika is een fantastisch mooi land, zeer afwisselend van natuur en heel vriendelijke mensen. Wij gaan er ooit nog eens terug want we hebben er een beetje ons hart verloren. De reis die je voor ons uitstippelde was volledig ons ding, waarvoor dank.


De wijnproeverij in Delaire Graff estate was een supertip van jou. We brachten er enkele aangename uren door. Vriendelijke mensen, lekkere wijn en dit alles op een mooi terras met een fantastisch uitzicht. In het Lagoon beachhotel konden we na 1 nacht toch nog een kamer met seaview bemachtigen. Wakker worden met zicht op de zee en de Tafelberg, meer moet dat niet zijn! Na 3 weken heerlijk Zuid-Afrika kwamen we met heel veel tegenzin terug naar huis. Rita en Herman G. uit Mariakerke