Kaapstad

CAPE MALAY KOOKLESSEN

 

Pick up om 8u30 aan je hotel en dan gaan jullie op verkenning in een van de oudste en vooral kleurrijkste wijken van Kaapstad; Bo-Kaap​! De naam is Afrikaans en betekent "boven Kaap". De wijk is een bekende multiculturele moslimwijk. De inwoners stammen af van de voormalige slaven die in de 18e eeuw vanuit Zuidoost-Azië, waaronder de Cape Malay, naar Kaapstad werden gehaald. Eerst maken jullie een historische wandeling met onderweg stops aan het Bo-Kaap museum, lokale markt Masala en verschillende moskees. Daarna worden jullie verwelkomt in een van de huisjes om mee te koken.

Prijs

Prijs vanaf €80 per persoon (inbegrepen: wagen, Engelstalige gids, inkom Bo-Kaap museum, ingrediënten, kookles en lunch)

KAAPSTAD JAZZ TOUR

 

Kaapstad is een zeer muzikale stad met veel invloeden van verschillende personen, culturen en geluiden langs alle kanten. Met deze tour wordt de nadruk op de jazz gelegd. Zo bezoeken jullie lokale jazz muzikanten bij hen thuis. Bij een van hen genieten jullie van een lekker diner in een muzikale omgeving. Bij een andere voor een drankje​. Zo leren jullie meer over hun persoonlijke leven als muzikant of performer, de lokale jazz en zo ontdek je een andere kant van Kaapstad.

Prijs

Prijs vanaf €140 per persoon (inbegrepen: avondeten, thee of koffie en gids) (19u00 - 23u30)

DAGTRIP KAAP DE GOEDE HOOP

 

De trip naar Kaap de Goede Hoop zal wellicht je vrije dag invullen. Start langs Houtbaai, waar je een boeiend boottochtje kan maken naar de zeehonden. Verder langs de slingerende Chapmans Peak Drive naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Hier lijkt het Afrikaanse continent indrukwekkend op te rijzen uit de oceanen. Je kan terugkerend langs Simons Town om de pinguins te begroeten op Boulders Beach. Op de terugweg nog even de proteas bewonderen in de Kirstenbosch botanische tuin. 

Prijs

Prijs vanaf €8per persoon, vanaf €5 per kind (2-11 jaar)

BEKLIMMING VAN DE TAFELBERG

 

Wat is een bezoek aan Kaapstad zonder de Tafelberg te beklimmen? Er zijn verschillende wandelingen, maar je kan het ook in groep doen. Onderweg geniet je van uitzichten over de Twaalf Apostelen en een lekkere lunch. Het is een wandeling van ongeveer 4 tot 6 uur. Vergeet niet om af en toe te genieten van de omgeving. Op de top is het uitzicht prachtig! Daarna met de kabellift terug naar beneden. Transfer terug naar het hotel.

Prijs

Prijs vanaf €170 per persoon (prijs bij 2 personen) (inbegrepen: transfers met Engelstalige gids, picknick, water en 1 rit met kabellift) sterk afhankelijk van het weer

HISTORISCHE STADSWANDELING

 

Zin in een stadswandeling op maat? De gids neemt jullie mee naar de dingen die júllie leuk of interessant vinden. Het is een wandeling van ongeveer 3 uur langs o. a. de volgende belangrijke stops: Company's Garden, een groene oasis in het midden van de stad, de Nationale Bibliotheek, Groote Kerk, National Art Gallery, Jewish Museum, St George's Cathedral,...​

Zo krijgen jullie de kans om vanalles te vragen aan de gids over het heden en verleden. Het is mogelijk (op aanvraag) om musea binnen te gaan. Het is beter om erna even terug te wandelen.

Prijs

Prijs vanaf €55 per persoon (prijs bij 4 personen)

BEKLIMMING VAN LIONS HEAD

 

Naast de Tafelberg ligt Lions Head (in het Tafelberg Mountain National Park). Het is een leuke wandeling van ongeveer 2 uur naar de top. Vanop de top heb je een fantastische uitzicht op de Tafelberg! Een aanrader; doe deze wandeling in de namiddag om vanop de top de zonsondergang te zien boven de Atlantische Oceaan of ga tijdens volle maan. Bij terugkomst transfer naar hotel.

Prijs

Prijs vanaf €115 per persoon (prijs bij 2 personen) (inbegrepen: transfers, snacks en water) sterk afhankelijk van het weer

SUNSET CRUISE IN DE HAVEN V&A WATERFRONT

 

Kaapstad is een van de mooiste locaties om te genieten van een zonsondergang op zee! Genietend van een glaasje lokale sprakel wijn zie je zon zakken in de zee. Het veroorzaakt een mooie gloed over de stad en de Tafelberg. Er is ook een bar aan boord voor andere drankjes. Het is wel sterk afhankelijk van het weer.

Prijs

Prijs vanaf €30 per persoon (prijs bij 2 personen)

HELIKOPTERVLUCHT

 

Vlieg per helikopter over de Atlantische Oceaan en Sea Point. Het is een ongezien uitzicht over de Tafelberg, Robbeneiland en het Victoria & Alfred Waterfront. Jullie vliegen op en neer langs de kustlijn. De vlucht duurt tussen de 16 en 20 minuten.​ Er is een vertrek om 10u00 en een andere om 16u00.

Prijs

Prijs vanaf ong. €130 per persoon (prijs bij 2 personen)

PARAGLIDING

 

Signal Hill lijkt gemaakt voor de paragliders. Kies voor een tadem paraglide​ en zie de stad vanuit de lucht. Het geeft een echte adrenaline kick om zo door de lucht te vliegen. Het enige wat je moet doen is mee lopen en erna achterover leunen en genieten. Verwissel paragliding niet met skydiven. Hier spring je niet uit een vliegtuig, maar vertrek je vanop een berg.

Prijs

Prijs vanaf €120 per persoon 

WHITE SHARK CAGE DIVING

 

Vertrek met de ferry vanaf de Nelson Mandela-gate in de haven van het V&A Waterfront naar Robbeneiland. Het is een eiland dat bijna 400 jaar gebruikt is om gevangenen en bannelingen vast te houden en soms te verbergen. Het is vooral bekend geworden doordat in tijden van het Apartheidregime Nelson Mandela hier 18 jaar heeft gevangen gezeten. Pas in 1996 werd de gevangenis gesloten. Nu krijg je een rondleiding op het eiland en in de gevangenis, waar je o.a. de cel van Mandela kan zien. 

Prijs

Prijs vanaf ong. €20 per persoon (best op voorhand online te reserveren)

SANDBOARDEN 

 

Ongeveer 30 minuten buiten Kaapstad liggen de duinen van de Atlantische Ocaan. De ideale locatie om je uit te leven in deze sport: sandboarden (snowboarden op zand). Je klimt de berg op met je board en zoeft daarna naar beneden. Ook voor beginners is het echt een aanrader. ​

Prijs

Prijs vanaf ong. €95 per persoon (materiaal, transfer, inkomgelden, picknick, water en fruitsap inbegrepen)

 

Volledige dag.

ROBBENEILAND

 

Vertrek met de ferry vanaf de Nelson Mandela-gate in de haven van het V&A Waterfront naar Robbeneiland. Het is een eiland dat bijna 400 jaar gebruikt is om gevangenen en bannelingen vast te houden en soms te verbergen. Het is vooral bekend geworden doordat in tijden van het Apartheidregime Nelson Mandela hier 18 jaar heeft gevangen gezeten. Pas in 1996 werd de gevangenis gesloten. Nu krijg je een rondleiding op het eiland en in de gevangenis, waar je o.a. de cel van Mandela kan zien. 

Prijs

Prijs vanaf ong. €20 per persoon (best op voorhand online te reserveren)

HARLEY DAVIDSON RIT VAN 2 UUR

 

Wat is er nog leuker dan achterop een Harley Davidson de kustlijn van Kaapstad te verkennen? Jullie worden opgepikt in V&A Waterfront en rijden langs Chapman's Peak, Camp's Ba en Hout Bay. De terugweg is via het binnenland, door de wijnvelden. ​

Je rijd zelf niet met de motor.

Prijs

Prijs vanaf €95 per persoon (prijzen bij 2 personen)

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals

Paragliding