Safari & Zoeloes

Johannesburg

ZUID-AFRIKA

Hazyview

Kruger NP

Swaziland

St. Lucia

Durban

Ben je op zoek naar een reis naar het echte Afrika?

Deze reis weeft de pareltjes Krugerpark, Swaziland en St Lucia aan elkaar. Je logeert meestal twee nachten in dezelfde guesthouse, zodat je rustig alles kan ontdekken. Je reist naar het Krugerpark op zoek naar de Big Five, je logeert in een heuse boomhut, bezoekt een Swazi dorpje en gaat op ontdekking naar nijlpaarden in St Lucia. De focus ligt op safari, zoeloes en de Afrikaanse bush. The real thing!

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - nachtvlucht naar Johannesburg

Nachtvlucht naar Johannesburg. Je kan een boek lezen, een film kijken op je eigen sherm en proberen een beetje te slapen terwijl je boven het Afrikaanse continent zweeft.

Dag 2 - Cradle of Humankind   O - D

Na de vlucht, wacht onze Engelstalige vertegenwoordiger je op in de luchthaven. Hij heeft extra reisdocumentatie bij en begeleid je naar de balie van Europcar om de auto op te pikken. Daarna heb je de tijd om de Cradle of Humankind te bezoeken, door Unesco erkend als World Heritage: in de regio werd in 1924 de eerste mensachtige ontdekt. Rit naar Lesedi Cultural Village. Je logeert in een typische Ndebele hut. De kamer is vanaf 11 uur beschikbaar, als je graag wat wil uitrusten na de vlucht. ’s Avonds kan je genieten van een Afrikaanse maaltijd (inbegrepen).

Dag 3 - Hazyview   O

Na het ontbijt, dagrit via de mooie Long Tom pas met zijn groene heuvels naar Hazyview nabij het Krugerpark. Overnachting in Gecko lodge , een gezellige guesthouse met een subtropische tuin en een rotszwembad. ’s Avonds kan je dineren in de guesthouse.

Dag 4 - Panorama Route   O

Vandaag staat het natuurschoon van de Panorama Route op het to-do lijstje : de Blyde riviercanyon, God’s Window en Bourke’s Luck potholes. Ideaal om mooie wandelingen te doen in de natuur. De wandeling naar de Tufa watervallen is een aanrader. Overnachting Gecko lodge.

Dag 5 - Pelgrims Rest   O - D

Verder op ontdekking naar de Panorama Route en het oude gouddelversdorpje Pelgrims Rest. Toeristisch, maar wel gezellig om rond te kuieren en te lunchen. Overnachting Pezulu Tree lodge in een heuse boomhut! Je slaapt als het ware in een houten boomhut enkele meters boven de grond. Er lopen enkel ongevaarlijke wilde dieren rond op het domein zoals aardvark, giraffen, impala’s, … en blauwaapjes slingeren in de bomen. Afrikaanse maaltijd rond het vuur inbegrepen. Proef zeker van de bobotie, mieliepap en amarula.

Dag 6 - Krugerpark

Vandaag staat in het teken van de wilde dieren. Op safari in het Krugerpark met je eigen auto. Spannend! Houd je verrekijker in de buurt, met wat geluk kruisen enkele olifanten jouw pad, zie je grazende zebra’s in de verte of spot je kleurrijke vogels. Overnachting in een eenvoudige, maar comfortabele bungalow in het Krugerpark. Bij zonsondergang neemt de gids je mee in een 4x4 jeep op zoek naar de wilde dieren. Wil je zelf een keertje op z’n Zuidafrikaans braaien? Je kan hout en vlees kopen in het winkeltje.

Dag 7 - Krugerpark   O L D

Vroeg uit de veren bij het tsjielpen van de vogels voor een wandeling. In een klein groepje van max 8 personen, neemt de gewapende gids je mee voor een spannende wandeling in het Krugerpark. Je leert er alles over de unieke fauna en flora van de Afrikaanse Bush. Rit verder op safari in het Krugerpark naar Barberton. Om 15h00 word je aan de inkompoort van Nkomazi natuurpark verwacht. Je stapt over in een stoere 4x4 open jeep met gids. Rit naar de Nkomazi lodge aan de oevers van de rivier. Bij zonsondergang op ontdekking naar de wilde dieren, beestjes groot en klein. Daarna maak je een stop je voor de sundowner: in the middle of nowhere. Avondmaaltijd en overnachting in Nkomazi lodge. Je slaapt in kamergrote canvastenten op een houten platform in echte Livingstone stijl: een Victoriaans bad op het terras, een plunge pool, een zacht bed en badkamer. Alle maaltijden en game drives inbegrepen.

Dag 8 - Swaziland   O

Bij het krieken van de dag, op safari met een open 4x4 jeep met gids. Uitgebreid ontbijt na de game drive. Rit met de auto naar het lieflijke koninkrijkje Swaziland via de douanepost Jeppes Reef. Stop even bij een lokale markt waar fiere Swazivrouwen hele fruitmanden op hun hoofd torsen, een mooi en kleurrijk schouwspel. Iets oostelijker dan de hoofdstad Mbabane ligt Mlilwane natuurpark. Je logeert in een typische beehive Swazi hut in het natuurpark. Er is een openlucht restaurant, een vuurplaats om een kampvuurtje te maken en een zwembad.

Dag 9 - Swaziland   O

Vrije dag in Swaziland. Met een gids kan je het plaatselijke Swazi dorpje Umphakatsi bezoeken: je kan het rozige zelfgebrouwen bier proeven, volksverhalen horen en het dagelijkse leven aanschouwen van dit unieke volk. Of wat dacht je van een safari op de rug van een paard? Andere mogelijke activiteiten: jeepdrive bij zonsondergang, wandelen met of zonder gids en een mountainbike safari. Overnachting Mlilwane natuurpark.

Dag 10 - St. Lucia   O

Rit terug Zuid-Afrika in, regio Hluhluwe. Een uurtje verder rijden en je bent aan het meer van St Lucia. Overnachting Avalone guesthouse, een kleinschalige guesthouse met zwembadje in het dorpje St Lucia.

Dag 11 - St. Lucia   O

Vrije dag in St Lucia. Je kan een boottochtje maken naar de nijlpaarden (seekoei in het Afrikaans), krokodillen en visarenden. Je kan ook het nabijgelegen Hluhluwe- Umfolozi Game Reserve verkennen. Een wandeling in het natuurpark Greater St Lucia is de moeite waard. Je wandelt op de duinen tussen de lagune en de Indische oceaan met prachtige uitzichten. Andere activiteiten: met een bootje naar de walvissen en dolfijnen, snorkelen en duiken. Overnachting Avalone guesthouse.

Dag 12 - Durban   O

Na het ontbijt, heb je nog wat tijd om de regio te verkennen. Rit naar Durban. Het strand en de Indische oceaan nodigen je uit voor een blote-voeten wandeling op het zandstrand. uShaka Marine World heeft een prachtig aquarium om te bezoeken. Overnachting in Flamingo Lodge.

Dag 13 - retour

Na het ontbijt, strek nog even de benen op het strand. Valiezen inpakken en rit naar de luchthaven van Durban. Vlucht naar Brussel.

Dag 14 - thuis

Aankomst in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals