Zuid-Afrika
 

ZUID-AFRIKA

Johannesburg

Krugerpark

Swaziland

St. Lucia

Durban

Kaapstad

Port Elizabeth

Oudtshoorn

Wil je Zuid-Afrika ontdekken met de auto? Dan is deze drieweekse reis in Zuid-Afrika ideaal: een mengelmoes van safari, cultuur en strand. Je logeert meestal twee nachten op één plaats. Niet elke dag kilometers vreten en je valies inpakken, maar tijd om te genieten, te reizen en te leven. Deze reis weeft de hoogtepunten van Zuid-Afrika aan elkaar.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - nachtvlucht naar Johannesburg   D

In de late namiddag, nachtvlucht naar Johannesburg.

Dag 2 - Pretoria   O

Aankomst in Johannesburg. Oppikken van de huurauto Toyota Corolla (of gelijkwaardig) aan de luchthaven. Neem even de tijd om te wennen aan het links rijden op de parking, de versnellingen uit te proberen en off you go! Je hebt tijd om de stad Pretoria te bezoeken: de Union Buildings met het mooie uitzicht op de skyline van Pretoria en het imposante Voortrekkermonument. In de namiddag kan je ook per fiets de township Soweto bezoeken met een gids. Overnachting in het gezellige Court Classic hotel met zwembad en tropische tuin met palmbomen.

Dag 3 - Hazyview   O

Rit naar het wereldberoemde Krugerpark – één van de mooiste natuurparken in Zuid-Afrika- via de Long Tom Pas. Reken op een dagrit. Overnachting in de kleinschalige guesthouse Idle&Wild. Je logeert in een rondavel met rieten dak in de tuin met zwembad. De gastvrouw Christie geeft je graag meer tips om de regio te ontdekken.

Dag 4 - Panorama Route   O

’s Morgens ontbijt je samen met de andere reizigers aan een houten tafel op het terras. Vrije dag om de Panorama Route te ontdekken: de indrukwekkende uitzichtpunten Three Rondavels en de merkwaardige rotsformaties van Bourke’s Potholes. Het gouddelversdorp Pelgrim’s Rest is redelijk toeristisch, maar best gezellig om te lunchen op een terras. En natuurlijk de Blyde River canyon: maar liefst de derde grootste canyon ter wereld! Overnachting Idle&Wild guesthouse.

Dag 5 - Kruger National Park

Verder op ontdekking naar de Panorama Route. Onderweg kan je een korte wandeling maken naar de Tufa waterval. Rit naar Hoedspruit. Je logeert in de Sefapane lodge in Afrikaanse stijl. Bij zonsondergang kan je deelnemen aan een spannende game drive op safari in het Krugerpark. Overnachting Sefapane lodge.

Dag 6 - Kruger National Park

Wat dacht je van een spannende wandeling in het Krugerpark met een ervaren gids? Je kan zelfs op safari met de fiets en een game ranger, het dierenrevalidatiecentrum Moholoholo bezoeken, een boottocht maken, bij zonsondergang op safari in een open 4x4 jeep in het Krugerpark. Overnachting Sefapane lodge.

Dag 7 - Kruger National Park

Na het ontbijt, rijd je het Krugerpark in via de Phalaborwa gate (slechts 1 km verwijderd van Sefapane lodge).  Wist je dat het Krugerpak bijna 2 miljoen hectare omvat en al meer dan 100 jaar bestaat? Overnachting in een eenvoudige, maar comfortabele chalet in het Krugerpark.

Dag 8 - privé natuurreservaat   O L D

Wakker worden in Afrika : kwetterende vogels, een kopje koffie, de zonsopgang, de natuur die langzaam ontwaakt. Vroeg uit de veren voor een spannende game drive in een 4x4 open jeep (optioneel 25 Euro). Verder op safari met de auto in het Krugerpark. Om 15h wacht de game ranger je op aan het Nkomazi natuurpark nabij Barberton. Hij brengt je naar de lodge aan de oever van de rivier. Je logeert in een kamergrote luxetent op een houten platform, volledig in Livingstone-stijl. Bij zonsondergang op ontdekking naar de wilde dieren in een kleine 4x4 jeep. Avondmaaltijd en overnachting Nkomazi lodge.

Dag 9 - grens over naar Swaziland   O

Vroeg opstaan voor een spannende ochtend game drive op zoek naar de Big Five : de leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn en die staan zo ongeveer op iederen zijn wishlist. Maar ook de kleine diertjes zijn de moeite waard : de grappige mestkevers, sprinkhanen, libellen, …. Na het ontbijt, wenkt Swaziland. Nabij de hoofdstad Mbabane passeer je het koninklijke paleis. Mbabane zelf vormt het bezige hart van het land en blijft tegelijk heel Afrikaans van spirit. Nog wat verder ligt het gezellige Foresters Arms hotelletje tussen de dennenbossen. Eigenares Ruth heeft er haar stempel op gedrukt : originele home-cooking, een plezante bar en vriendelijk onthaal. Het diner is dan ook inbegrepen.

Dag 10 - St. Lucia   O

Ontbijt met huisgemaakte confituur en versgebakken brood in Foresters Arms hotel. Zuidwaarts op pad terug Zuid-Afrika binnen. Een stop bij een lokale markt is niet te versmaden. Overnachting in de karaktervolle Afrikaya guesthouse in het dorpje St Lucia aan de Indische oceaan.

Dag 11 - vrije dag in St. Lucia   O

De vrije dag kan je invullen naar keuze: een boottocht op het meer van St Lucia naar de krokodillen en nijlpaarden, snorkelen in Sodwana Bay, wandelingen maken in de duinen in het Greater St Lucia wetland natuurpark, op safari in Hluhluwe-Mfolozi natuurpark. Overnachting Afrikaya guesthouse.

Dag 12 - Durban   O

Rit verder zuidwaarts naar Durban. Je kan de drukkke maar mooie Golden Mile boulevard met zijn stranden verkennen en de Indische marktjes. Overnachting Flamingo Lodge.

Dag 13 - binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth   O

Rit naar de luchthaven van Durban. Binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth (vlucht niet inbegrepen) waar je nieuwe wagen klaarstaat. Overnachting  Tsitsikamma Village Inn nabij het Tsitsikamma natuurpark.

Dag 14 - Tsitsikamma Natuurpark   O

Een uitgebreid bezoek aan het Tsitsikamma natuurpark mag je niet missen. Dit natuurpark is één van de mooiste natuurpark van zuidelijk Afrika. De oceaan beukt op de rotsformaties, je kan er op de aangelegde wandelpaden wandelen langs de kust tot aan de monding van de Stormsrivier. Zoek je wat meer avontuur? Je kan mountainbikes huren, treetop walking, kayakken op de Stormsrivier en watertubing. Overnachting Tsitsikamma Village Inn.

Dag 15 - Knysna en Oudtshoorn   O - D

Op ontdekking in Knysna, het hartje van de Tuinroute. Je kan een boottochtje maken op de lagune, in de kleine jachthaven is het heerlijk kuieren, en lunchen op één van de terrassen aan de waterkant. Langs George de Outeniqua bergen over, dan afdalen naar Oudtshoorn in de kleine Karoo. Van ver zie je reeds de enorme struisvogelboerderijen die je kan bezoeken. Ook de Cango grotten zijn de moeite. Overnachting in een kamergrote tent in Buffelsdrift lodge met een buitendouche.

Dag 16 - Gordons Bay   O

Bij zonsopgang kan je mee op safari naar de meerkatten met een gids. Na het ontbijt, dagrit naar Gordons Bay via de mooie binnenlandse route R62. Het droge Karoogebied maakt plaats voor glooiende heuvels met wijngaarden. Een stop bij de “padstalle” onderweg is een ervaring op zich: kleine lokale winkeltjes langs de weg met sinaasappels, druiven en biltong. Reken op zo’n 7 uur rijden. Overnachting in Colourful Manor in Gordon’s Bay, met prachtige uitzichten over de zee.

Dag 17 - walvissen spotten in Hermanus   O

Vandaag staat volledig in het teken van de walvissen. Je kan heerlijk wandelen op de kliffen in Hermanus op zoek naar de walvissen met de verrekijker. Let wel: de walvissen zijn enkel aanwezig tussen juni en november. Of wat dacht je van een boottochtje ? De bootjes naderen de walvissen tot op 150m. En je kan rondkuieren in het kleinschalige Hermanus met overal terrasjes. Overnachting Colourful Manor in Gordons Bay.

Dag 18 - de wijnregio van Stellenbosch   O

Op ontdekking in Stellenbosch.  Je kan te voet het oude stadscentrum verkennen. Iedereen spreekt er Afrikaans (het oude Nederlands), zodat je overal vlot een praatje kan maken. De ou-Kaapse huisjes vertellen allemaal hun eigen verhaal. Na de middag wenken de wijnboerderijen op de invalswegen. Om wijntjes te proeven, zoek je best de rustige, kleinschalige winefarms uit om wijntjes te proeven. Korte rit naar Kaapstad. Je logeert in Sweetest guesthouse, een karaktervolle en kleurrijke guesthouse met houten vloeren in Sea Point op wandelafstand van de boulevard aan de Atlantische oceaan.

Dag 19 - Kaapstad   O

De trip naar Kaap de Goede Hoop zal wellicht je vrije dag invullen. Start langs Houtbaai, waar je een boeiend boottochtje kan maken naar de zeehonden. Verder langs de slingerende Chapmans Peak Drive naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Hier lijkt het Afrikaanse continent indrukwekkend op te rijzen uit de oceanen. Je kan terugkerend langs Simons Town om de pinguins te begroeten op Boulders Beach. Op de terugweg nog even de proteas bewonderen in de Kirstenbosch botanische tuin. Overnachting Sweetest guesthouse.

Dag 20 - Kaapstad   O

Na het ontbijt, heb je nog bijna een volledige dag om de stad te verkennen en het boeiende V&A waterfront. Zorg dat je bij het eerste heldere weer de kabellift neemt naar de top van de Tafelberg, want statistisch is de Tafelberg slechts 1 op de 2 dagen zonder zijn “tafelkleed”, de wolken rondom. Wandelaars zullen allicht nog enkele uurtjes op Bloubergstrand hun benen willen streken, met schitterende fotogenieke uitzichten. Vaarwel Kaapstad, of tot ziens? Nachtvlucht naar Europa.

Dag 21 - retour naar huis

Aankomst in Brussel

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals