Honeymoon

Port Elizabeth

ZUID-AFRIKA

Knysna

Oudtshoorn

Kaapstad

Sibuya Game Reserve

Ben je net in het huwelijksbootje gestapt en op zoek naar de droomreis van je leven? Een huwelijksreis, dat betekent once-in-a-lifetime momenten beleven waar je later met een glimlach aan terugdenkt. Deze reis met een huurauto neemt je mee naar romantische safari lodges, logeren op een motorbootje met zijn tweetjes op de lagune, fietsen in de sloppenwijken van Kaapstad en als afsluiter een tocht met een zeilboot bij zonsondergang. De beste reisperiode voor deze huwelijksreis is van oktober tot april. Wil je een originele huwelijkslijst? Dan kunnen de vrienden en familie leuke activiteiten voor jullie reserveren! Een gezellig etentje van nonkel Jos, een kanotocht van de papa, …

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - vliegen

Nachtvlucht naar Johannesburg en verder naar Port Elizabeth.

Dag 2 - op safari   O - D

Bij aankomst in de luchthaven van Port Elizabeth, staat onze vertegenwoordiger je op te wachten met extra reisdocumenten. Oppikken van de huurauto Toyota Corolla (of gelijkwaardig) aan de luchthaven. Rit van zo’n twee uur naar Kenton-on-Sea. Je vaart samen met de gids de rivier op naar Sibuya safari lodge. In de late namiddag, start de eerste echte safaririt. De game ranger – met geweer- heeft de leiding in een volledig open 4x4 jeep. Vooraan zit de spoorzoeker op de motorkap en geeft richtlijnen door om dicht bij de wilde dieren te komen. Tegen zonsondergang stop je voor de sundowner (aperitiefje bij zonsondergang). De rit gaat nog door na donker met een spotlight. Na het diner in het Afrikaanse restaurant, kan je bijbabbelen met de andere gasten rond een gezellig kampvuurtje. Alle maaltijden en game drives inbegrepen. Overnachting Sibuya River lodge.

 

Dag 3 - Op safari   O L D

Vroeg uit de veren , een kop koffie en zonder compassie direct opnieuw de open jeep op. Wel heel fris zo vroeg, in de jeep liggen dan ook dekens klaar om je te verwarmen, je kan natuurlijk ook gezellig met z’n tweetjes onder een dekentje kruipen. In de vroege ochtend zijn de dieren immers heel actief. Met wat geluk, zie je zebra’s, giraffen, olifanten, impala’s en leeuwen. Vergeet je verrekijker niet! De opkomende zon zorgt daarna voor deugddoende opwarming. Terug in het kamp wacht het uitgebreid ontbijt. Vrije namiddag om te genieten van het zonnetje of een massage, paardrijden, kano varen op de rivier, … Bij zonsondergang op safari in een open 4x4 jeep. Alle maaltijden en game drives inbegrepen. Overnachting Sibuya River lodge.

Dag 4 - Tsitsikamma natuurpark   O

Bij het krieken van de dag, op safari op zoek naar de wilde dieren. Na het ontbijt, rit naar Tsitsikamma natuurpark via de mooie Tuinroute. Onderweg kan je even stoppen in Jeffreys Bay met zijn zandstranden, surfers en surfwinkeltjes. Tsitsikamma natuurpark is zonder twijfel één van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika : de woeste branding van de Indische oceaan, de ruwe rotsen, de jungle en fynbos. Je logeert in een eenvoudige maar comfortabele chalet in het natuurpark met uitzicht op de oceaan. Je kan ’s avonds zelf braaien (barbecueën) of gaan eten in het restaurantje. Maaltijden niet inbegrepen.

Dag 5 & dag 6 - Tsitsikamma & Knysna

Op ontdekking in het Tsitsikamma natuurpark: wandelen over de hangbrug van de Stormsrivier en de houten paden in de jungle, kanovaren op de Storms rivier, treetop walking, watertubing of een mountainbike huren. Korte rit naar Knysna, het hartje van de Tuinroute. Je logeert in een echt privé motorbootje! Bij aankomst, krijg je een korte video te zien en dan mag je met zijn tweetjes ronddobberen op de lagune. Elk bootje heeft een kleine badkamer, keuken en twee bedden. De maaltijden zijn niet inbegrepen, maar ter plekke kan je wel een ontbijtmand bestellen. De dag erna kan je vanalles doen; genieten van elkaar op het bootje, rond kuieren in de kleine jachthaven van Knysna met zijn restaurants en winkeltjes, een oesterkwekerij bezoeken, … Wil je het wat actiever? Dan kan je met een gids het Featherbed natuurreservaat bezoeken. In een klein groepje wandel je door het park, maak je een boottocht en kan je lunchen in het restaurant bovenop de heuvel. Ook kan je met een gids de sloppenwijk bezoeken. Overnachting op je motorbootje Knysna houseboats. Geen maaltijden inbegrepen.

Dag 7 - Oudtshoorn

Rit naar Oudtshoorn via de mooie Outeniqua bergpas. Er zijn heel wat leuke dingen te doen in Oudtshoorn : een struisvogelboerderij bezoeken, de Cango grotten ( ze hebben ook een speleologie avontuurlijke rondleiding), lunchen in de Cango Wildlife Ranch bij de krokodillen, een wandeling maken naar Meiringspoort naar het watervalletje. Vergeet je bikini niet! Overnachting in de romantische Hlangana lodge met rozentuin en zwembadje. ’s Avonds kan je heerlijk dineren in één van de kleinschalige restaurantjes in Oudtshoorn.

Dag 8 & dag 9 - Wijn & Stellenboch   O

Dagrit van Oudtshoorn via de pittoreske Route 62 naar Stellenbosch. Reken op zo’n 6 uur rijden. Je logeert in een kleinschalige hotel tussen de wijngaarden nabij Stellenbosch. De volgende dag op ontdekking in het gezellige universiteitsstadje met zijn Kaap-Hollandse witte huisjes en eeuwenoude eikenbomen. Of wat dacht je van een fietstocht doorheen de wijngaarden met een gids? Onderweg proef je wijntjes in verschillende wijnboerderijen. Schijnt het zonnetje? Dan is een picknick op de wine estate een aanrader. Stellenbosch heeft heel wat uitmuntende restaurants met terras om te dineren. Overnachting Devon Valley hotel, ontbijt inbegrepen.

 

Dag 10 - Kaapstad   O

Korte rit naar Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld! Je ziet als het ware de Tafelberg verijzen. Als het goed weer is, neem dan zeker de kabellift naar de top van de Tafelberg met prachtige uitzichten over het Kaaps Schiereiland. Je kan ook de Tafelberg opwandelen, een fikse wandeling van zo’n 3 uur via Platteklip Gorge. Overnachting in een mooi boutique hotelletje Clarendon Fresnaye in Kaapstad.

 

Dag 11 & dag 12 - Kaapstad   O

Vrije dagen in Kaapstad. Er is vanalles te doen! Wat denk je van een rit via Chapmans Peak naar Houtbay om tijdens een boottochtje de zeehonden te observeren. Verder naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent waar de twee oceanen elkaar ontmoeten. Bij terugkeer kan je de pinguins bezoeken in Simon’s Town op het strand. Je kan ook genieten van de zon aan het zwembad, terrasjes doen in Camps Bay aan de boulevard met palmbomen, zonnen op het strand, kajakken, paragliden van de Tafelberg, een sloppenwijk bezoeken per fiets met een gids, een korte helikoptervlucht maken met onvergetelijke uitzichten … Bij zonsondergang kan je meevaren op een zeilboot met een glaasje “vonkelwyn”. Een mooi einde van een prachtige huwelijksreis. Overnachting Clarendon Fresnaye.

Dag 13 - Kaapstad & vliegen   O

Lekker lang uitslapen, dat hoort er ook bij. Na het ontbijt, heb je nog bijna een volledige dag om de stad te verkennen en leuke dingen te doen: rondkuieren in het gezellige W&A waterfront, een Afrikaans marktje bezoeken, … In de late namiddag, rit naar de luchthaven van Kaapstad. Nachtvlucht naar Brussel.

Dag 14 - Thuis

Doorvlucht naar Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals