Groepsreis op maat

Hoe fijn kan het zijn: afspreken met familie of vrienden om samen gezellig op wereldreis te gaan. Zelfs grote organisaties vragen ons regelmatig om een groepsreis op hun maat te organiseren.

 

De voorbije jaren realiseerden we op die manier tal van groepsprojecten à la carte in Zuid-Afrika. Hier volgen enkele voorbeelden. 

 

35 honeymooners

Zo bouwden we onlangs een waaier van reisvarianten: een jong Vlaams koppel had een heuse lodge afgehuurd in Zuid-Afrika voor hun huwelijksfeest. Liefst 35 aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om voor of na het feest een stukje van het prachtige Zuid-Afrika op eigen houtje met een huurwagen te verkennen. Sommigen verkozen intense safari’s, anderen alleen de Kaapse regio en enkelen opteerden voor een uitgebreide reis doorheen het hele land.

Drie generaties
Een gepensioneerd echtpaar wenste hun kinderen en kleinkinderen, 14 personen in totaal, samen in twee minibussen het mooiste van Zuid-Afrika aan te bieden. De combinatie van Big Five safari’s met het lieflijke Stellenbosch en de Mothercity Kaapstad zorgde voor een waar familiefestijn.

Groepje werkgevers
De betrokken werkgeversorganisatie had vooraf een nauwkeurige selectie gemaakt tussen de reisaanbieders. Ons Zuid-Afrika Reiscenter was daarbij als primus uit de bus gekomen: wellicht door onze 25 jaar diepgaande specialisatie, de persoonlijke aanpak en kleinschalige creativiteit. Onze Vlaamse gids Luc vulde de lokale algemene gids perfect aan voor de diepgravende sociaal-economische aspecten van de complexe Rainbow Nation. Uiteraard stonden ook enkele bedrijfseconomische bezoekjes op het programma.

 

Twee groepen blinden en slechtzienden
Echt géén sinecure: want sightseeing was voor hen uiteraard niet aan de orde. We dienden een totaal andere benadering van reisconcept te ontwikkelen: Zuludrums en wilde dieren horen, geurtuinen ruiken, slangen betasten, verfijnd culinair proeven, My Sarie Mareis zingen….

 

Dokters op pad

Enkele dokters, reeds behoorlijk bereisd, namen ons in de arm om een merkwaardige combinatiereis uit te stippelen. Het eerste deel reden ze zelf op de Tuinroute van Port Elizabeth naar Kaapstad. In Kaapstad verkozen ze een driedaagse, privé-begeleid, in het Afrikaans om zo Capetown Inside te ontdekken. Groot was hun verrassing wanneer ze bij de gids thuis een heuse braai voorgeschoteld kregen. Daarna sloten ze af met een selfdrive Namibië.

 

Heb je zelf een reisidee  voor een groepsproject(je) naar Zuid-Afrika of Namibië? Contacteer ons, we houden van elke uitdaging!