Family

ZUID-AFRIKA

Oudtshoorn

Kaapstad

Port Elizabeth

Knysna

Wellington

Addo NP

Reizen, dat betekent once-in-a-lifetime momenten beleven samen met je familie, waar je later met een glimlach aan terug denkt. Deze 14-daagse reis is speciaal op maat gemaakt voor families: de afstanden zijn niet te groot, je hebt geen malariapillen nodig en de reis zit boordevol leuke activiteiten voor jong en oud.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - vliegen

Vlucht naar Kaapstad. Avondmaaltijd en ontbijt inbegrepen terwijl je boven het Afrikaanse continent zweeft. Je kan filmpjes kijken (er is ook een kids channel), een boek lezen en proberen wat te slapen.

Dag 2 - Kaapstad   O

Bij aankomst, staat onze vertegenwoordiger je op te wachten met extra informatie en hij begeleidt je naar de huurauto Toyota Avanza, een ruime auto met kinderzitjes op de achterbank inbegrepen voor kinderen jonger dan 7 jaar. Eventjes oefenen met links rijden op de parking and off you go! Korte rit van zo’n klein uurtje naar Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld. Je logeert in een gezellig Kaaps huisje in Sea Point. Elk huisje heeft een woonkamer, keuken en terras met stoelen. Overnachting Sweet Berries Holiday House, ontbijt inbegrepen.

Dag 3 - Kaapstad   O

Na het ontbijt, op ontdekking in Kaapstad. Met de kabellift kan je op de Tafelberg met prachtige uitzichten over het Kaapse Schiereiland. Met de rode dubbeldecker bus kan je Kaapstad bezoeken op je eigen ritme met Nederlandstalige uitleg (via de oortjes). Leuke activiteiten voor de kinderen: met de rikshja naar het strand, fietsen huren om op de boulevard te fietsen of wat dacht je van een fietstocht in de sloppenwijken met gids? Het gezellige V&A waterfront is ideaal om ’s avonds te gaan eten. Je vindt hier eenvoudige en goedkope restaurantjes, maar ook duurdere restaurants.

Bij zonsondergang kan je een uurtje meevaren met de Joly Roger piratenboot met mooie uitzichten op de Tafelberg en met wat geluk, zie je zeehonden en dolfijnen. Overnachting Sweet Berries Holiday House, ontbijt inbegrepen.

Dag 4 - Kaapstad   O

Op verkenning naar Kaappunt en Kaap de Goede hoop. Onderweg kan je een boottocht maken naar de zeehonden in Houtbay en de pinguins begroeten in Simon’s Town. Het lijken wel grappige mannetjes in smoking die elkaar omduwen, omvallen en rondkwakkelen op het strand. Wandel even naar de vuurtoren in Kaappunt, het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Opgelet voor de bavianen! Ze durven al wel eens een ijsje te stelen. Met wat geluk, zie je struisvogels en dassies. Rit via Chapmans Peak terug naar Sea Point. Overnachting Sweet Berries Holiday House, ontbijt inbegrepen.

Dag  5 - Wijnstreek   O

Rit naar het universiteitsstadje Stellenbosch met zijn witte Kaap-Hollandse huisjes en eeuwenoude eikenbomen. Je kan te voet een wandelingetje maken, Oom Samie se winkel bezoeken. Bij goed weer, kan je gaan picknicken in Boschendal Wine Estate en natuurlijk ook wijn proeven. Of wat dacht je van een fietstocht langs de wijngaarden met bezoek aan twee wijnboerderijen? Rit verder naar Wellington. Je logeert in een witte cottage met rieten dak op een werkende wijnboerderij bij Vlamingen Erik en Liesbeth. Vergeet onderweg geen inkopen te doen, je kan zelf braaien op het terras (barbecue). Geen maaltijden inbegrepen.

 

Dag 6 - Wijnstreek

Vrije dag in Wellington. Je kan genieten van het zwembad, paardrijden, de wijnmaker Erik neemt je graag mee tussen de wijngaarden en de wijnkelder om te proeven (niet inbegrepen excursie). In Franschoek kan je wat geschiedenis opsnuiven van de eerste Hugenoten en het Afrikaans Taalmonument in Paarl bezoeken. Overnachting Mooibly landgoed, geen maaltijden inbegrepen.

 

Dag 7 - Oudtshoorn

Dagrit via de mooie binnenlandse route R62 naar Oudtshoorn in de Klein Karoo. Overnachting in een leuke familietent. Je kan ter plekke een ontbijtmand en zelfs een dinermand bestellen. ’s Avonds kan je buiten een vuurtje maken. Glamping op zijn best !

 

Dag 8 - Oudtshoorn

Vrije dag in Oudtshoorn: op bezoek bij een struisvogelboerderij, een avontuurlijke speleologie tocht maken in de Cango grotten en krokodillen en cheetahs bewonderen in de Cango Wildlife Ranch. Overnachting Africamps in Oudtshoorn.

Dag 9 - Knysna

Rit via de mooie Outeniqua bergpas naar Tsitsikamma natuurpark. Onderweg kan je Knysna bezoeken met zijn jachthaventje, een oesterkwekerij bezoeken, een boottocht maken op de lagune. Overnachting Tube ’n Axe guesthouse in een eenvoudige, maar comfortabele familiekamer.

Dag 10 - Tsitsikamma natuurpark   O

Op ontdekking in Tsitsikamma natuurpark, ideaal om fikse wandelingen te maken op houten wandelpaden in de jungle en fynbos. De woeste Indische oceaan beukt tegen de rotsen. Er zijn heel wat leuke dingen te doen: een mountainbike huren, treetop walking, kajakken op de Stormsrivier, wandelen over de hangbrug over de Stormsrivier. Overnachting Tube ’n Axe, ontbijt inbegrepen.

 

Dag 11 - Op safari   O

Rit via de Tuinroute naar het Addo Elephant natuurpark. Je rijdt zelf met de auto het natuurpark in, spannend! Er zijn heel wat wilde dieren om te ontdekken : leeuwen, olifanten, zebra’s, impala’s, koedoes, …. Je logeert in een family chalet in het natuurpark. Bij zonsondergang kan je deelnemen aan een spannende game drive in een open 4x4 jeep met een gewapende gids (minimumleeftijd  6 jaar). Reken op zo’n €25 per persoon, kinderen van 6-12 jaar betalen de helft. Geen maaltijden inbegrepen.

 

Dag 12 - op safari in Addo natuurpark

’s Morgens vroeg uit de veren voor een spannende game drive in een open jeep met een gids (niet inbegrepen). Addo natuurpark werkt nauw samen met de lokale dorpjes. Je kan voor een klein bedrag een volledige dag een plaatselijke gids meenemen in je auto. Hij vertelt je graag meer over de wilde dieren. Een leuke manier om op safari te gaan! Game drive bij zonsondergang mogelijk.

 

Dag 13 - Addo & Port Elizabeth

Rit uit het Addo natuurpark. Je kan nog even de benen strekken op het strand van Port Elizabeth. Inleveren van de huurauto en vlucht naar huis.

 

Dag 14 - thuis

Aankomst in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals