Family

Etosha NP

Damaraland

Swakopmund

Namib Desert

NAMIBIË

Windhoek

Okahandja

Deze reis naar Namibië is ideaal voor families: korte afstanden en leuke activiteiten voor jong en oud. Een reis met alleen maar in de auto zitten, daar hebben kinderen natuurlijk niets aan. Deze reis laat je kennismaken met de Bosjesmannen, de zeehonden, spelen in de zandduinen, picknicken en koekjes bakken. Namibië op kindermaat!

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden:

O (Ontbijt), L (Lunch), D (Diner)

Kalahari
Kalahari

Bagatelle Vlei
Bagatelle Vlei

Kalahari
Kalahari

1/2
Bushmen hunting
Bushmen hunting

Bushmen museum
Bushmen museum

Bushmen hunting
Bushmen hunting

1/2
Dune 45
Dune 45

dune top in Deathvlei
dune top in Deathvlei

Sossusvlei
Sossusvlei

Dune 45
Dune 45

1/3
Swakopmund
Swakopmund

Sandboarding in Swakopmund
Sandboarding in Swakopmund

Swakopmund
Swakopmund

1/2
Okandjou River
Okandjou River

Spitzkop
Spitzkop

Okandjou River
Okandjou River

1/2
Etosha National Park
Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park

Etosha National Park
Etosha National Park

1/4
Omatuzo Landscape
Omatuzo Landscape

Omatuzo Reserve
Omatuzo Reserve

Windhoek
Windhoek

Omatuzo Landscape
Omatuzo Landscape

1/3

Dag 1 - vliegen (D)

Nachtvlucht naar Namibië. Avondmaaltijd en ontbijt op het vliegtuig inbegrepen.

 

Dag 2 - Kalahari woestijn (O, D)

Aankomst ’s morgens in de luchthaven van Windhoek. Onze vertegenwoordiger staat je op te wachten met extra informatie. Oppikken van de huurauto en rit naar de Kalahari woestijn. Je logeert in de Bagatelle Kalahari game lodge omringd door rode zandduinen. Met wat geluk, zie je oryxen, zebra’s, springbokjes en struisvogels. Avondmaaltijd en overnachting Bagatelle Kalahari game lodge.

 

Dag 3 - Bosjesmannen & Kalahari (O, D)

’s Morgens ga je samen met Bosjesmannen de Kalahari woestijn te voet ontdekken. Tijdens de wandeling, kom je alles te weten over eetbare planten, jagen, de Xhosa kliktaal… (inbegrepen excursie). Met een verrekijker kan je dieren zoeken aan de waterplas, of genieten van het zonnetje aan het zwembad. Bij zonsondergang kan je cheetahs mee helpen eten geven (optionele excursie). Diner en overnachting in Bagatelle Kalahari lodge.

Dag 4 - Sossusvlei duinen (O)

Ontbijt in Bagatelle Kalahari lodge. Dagrit naar de Sossusvlei met prachtige uitzichten onderweg. Je kan in Solitaire heerlijke vers gemaakte appeltaart proeven. Je logeert in Desert camp in de zandwoestijn, dat uitkijkt over de immense vlakte. Bij zonsondergang, kan je in de Sossusvlei lodge dineren in open lucht. Overnachting Desert Camp.

Dag 5 - Sossusvlei duinen (O)

’s Morgens voor dag en dauw opstaan op ontdekking naar de Sossusvlei om de spectaculaire zonsopgang te beleven die de zandbergen in lichte kleuren tovert. Met de auto naar de Sossusvlei, de hoogste duinen ter wereld die zich 60 km lang opbouwen. De laatste kilometers zijn erg zanderig, 4x4 jeeps met chauffeur brengen je tegen een klein bedrag naar de Death Vlei. Je kan de duinen opwandelen, afrollen, spelen, springen, picknicken, mooie familiefoto’s maken…. Zalig nagenieten in de lodge of het zwembad. Je kan ook quadbiken.

Dag 6 – Dag 8 - Swakopmund (O)

Bij zonsopgang, kan je zelf het ontbijt klaarmaken in het buitenkeukentje van de kamer. Dagrit dwars doorheen de Naukluft woestijn naar Swakopmund. Onderweg begroeten springbokken en wilde struisvogels je langsheen het zanderige traject. Swakopmund nodigt uit tot tal van activiteiten voor jong en oud. Bijzonder boeiend is de halve dag Dolphin Cruise met een catamaran, die vertrekt vanuit Walvis Bay. In de baai zwemmen immers dolfijnen en zeehonden. Je kan sandboarden op de duinen, quadbiking, skydiving…. Of wat dacht je van een boeiende wandeling met een gids in de woestijn op zoek naar schorpioenen, salamanders en woestijndiertjes. Of misschien gewoon een koele Windhoek Lager in de Tiger Reef beachbar drinken terwijl de kinderen op het strand spelen, wat shoppen, of een fikse strandwandeling maken. Overnachting Pension Rapmund in een familiekamer, nabij het strand en het centrum van Swakopmund.

Dag 9 - Erongo (O, D)

Rit naar Erongo, onderweg kan je het dorpje Omaruru bezoeken met zijn chocoladefabriek en straatcafeetjes. Je logeert in Etendero guestfarm bij een lokale Namibische boer. Geniet van het zwembad in de groene tuin.

Dag 10 - Etosha natuurpark (O, D)

Na het ontbijt, rit naar het Etosha natuurpark. Etosha natuurpark is zo ongeveer even groot als Switzerland met meer dan 114 dierensoorten. Overnachting Mushara Bush camp, een lodge voor families. Avondmaaltijd inbegrepen.

Dag 11 - Op safari in Etosha (O, D)

Bij het ontbijt kunnen de kinderen samen koekjes bakken. Na het ontbijt, op safari met de eigen auto in Etosha natuurpark. Vergeet je verrekijker niet! In de namiddag, met de gids op safari in Etosha natuurpark. Geniet van de zon aan het zwembad, terwijl de animator van de lodge spelletjes speelt met de kinderen. Avondmaaltijd en overnachting Mushara Bush Camp.

Dag 12 - Otjiwarango (O, D)

Otjiwara-wablieft? Otjiwarango is een regio ten zuiden van Etosha. Je logeert in een kamergrote tent in Omatozu camp. Glamping op zijn best. Een natuurwandeling met de gids bij zonsondergang is een aanrader. Na het diner, wordt er een kampvuurtje aangestoken.

Dag 13 - Windhoek (O, D)

Wakker worden in Namibië, dat zijn kwetterende vogeltjes, de warme zonnestralen van de zon en heerlijk ontbijten. Je kan bij zonsopgang deelnemen aan een jeepdrive in de Afrikaanse bush. Leuke activiteiten voor de kinderen: de krokodillenboerderij, het Cheetah Conservation Fund. Rit naar de luchthaven van Windhoek. Je kan de marktjes bezoeken in Okahandja. Nachtvlucht naar huis.

Dag 14 - thuis