Cape to Vic Falls

ZUID-AFRIKA

Cederberg

Kaapstad

Victoria Falls

NAMIBIË

BOTSWANA

ZIMBABWE

Gariep

Namib Desert

Swakopmund

Windhoek

Etosha NP

Kalahari

Okavango Delta

Cape to Victoria Falls is één van de klassieke ‘overland’ routes in zuidelijk Afrika. Tijdens deze reis bezoek je ook de Namib Desert, het Etosha National Park en de Okavango Delta. De verscheidenheid aan hoogtepunten is wat deze reis uniek maakt. Dat is ook de reden waarom het een zeer populaire toer is om Afrika te ontdekken. Reis je graag in een kleine groep van 12 personen en slaap je liever in echte bedden, dan is deze reis zeker iets voor jou.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 – vlucht naar Cape Town

In de late namiddag vertrek met nachtvlucht naar Kaapstad.

Dag 2 – Kaapstad

Na aankomst in Kaapstad transfer naar hotelletje voor overnachting in kamer (zonder ontbijt)

Dag 3 – Kaapstad 

Kaapstad is een van de meest pittoreske steden ter wereld, met zijn majestueuze Tafelberg als centraal punt is het begin van onze reis. Na een korte briefing start de toer om 8uur. We bezoeken de haven van Hout Bay op onze weg naar het Cape Point Nature Reserve en daarna gaan we naar de Afrikaanse pinguïn-colonie kijken in Boulders Beach. We proeven van verschillende Cape Town’s culinaire wonderen in een lokaal restaurant in de Victoria & Alfred Waterfront (eigen uitgaven).

Dag 4 – Cederberg   O L D

De Cederberg is een massieve rotsachtige wildernis waar gigantische zandstenen rotsblokken door de wind en de regen tot bizarre maar artistieke vormen gebeeldhouwd zijn. In de namiddag ontdekken we, te voet, het ruige landschap.

Dag 5 – Gariep River   O L D

De omgeving wordt meer dor naargelang we dichter naar Namibië rijden. We kamperen aan de Gariep rivier. Er is vrije tijd om te gaan zwemmen of te relaxen. Voor de avontuurlijkere is er een mogelijkheid tot het afdalen van de rivier in kano (eigen uitgaven).

Dag 6 – Fish River Canyon   O L D

We gaan verder naar de Fish River Canyon, de tweede grootste canyon ter wereld. In de namiddag kijken we hoe de zon langzaam neerdaalt achter de randen van deze canyon.

Dag 7 & dag 8 – Namib Desert   O L D

De huizenhoge rode zandduinen van de Sossusvlei vormen de toegangspoort naar de Namibische woestijn. We wandelen door de Sossusvlei, deze is bevlekt met oude Camel Thorn bomen die tot 300 jaar oud kunnen worden. Daarna verkennen we de Sesriem Canyon en kijken naar een indrukwekkende zonsondergang bij werelds hoogste zandduinen. Als je ervoor kiest om de 4km lange wandeling naar de Sossusvlei niet te maken, kan je op eigen kosten een 4x4 transfer nemen.

Dag 9 & dag 10 – Swakopmund   2x O 1x L 

Maanlandschappen omringen het kuststadje Swakopmund wanneer we dichter bij de kust komen. Op deze vrije dag krijg je de kans om het stadje te ontdekken, op zee te kanoën (eigen uitgaven) of te sandboarden (eigen uitgaven). s’ Avonds genieten we in een restaurant van een gezellig dinertje (eigen uitgaven).

Optionele activiteiten: sandboarden €40, skydiving €135 of een pittoreske vlucht over de woestijn 1 ½ uur €250,50

Dag 11 – Damaraland   O L D

Namibië is een land met veel verschillende soorten landschappen, Damaraland is hier een mooi voorbeeld van. De kale vlaktes en versteende bossen vormen samen met oude valleien, met rotsige uitsteeksels, en hoge pieken van het Brandenberg massief een lappendeken van verschillende ondergronden.

Dag 12 & dag 13 – Etosha National Park   O L D

Etosha National Park “the great white place of dry water”. De noordwestelijke hoek van Namibië huisvest een erg grote verscheidenheid aan wilde dieren. We maken een game drive rond de enorme droge pan op zoek naar olifanten, kuddes antilopen en troepen leeuwen die zich rond de waterplas verschansen. Daarna gaan we naar Okaukueko, waar we ons kamp opslagen rond een verlichtte waterplas. Afhankelijk van de beweging van de dieren gebruiken we een van de drie kampen in Etosha.

Optionele activiteiten: nachtelijke game drive €20

Dag 14 – Windhoek   O L

De charme van de stad, Windhoek, ligt in de combinatie van Afrikaanse en Europese culturen en de vriendelijkheid van de mensen. We bezoeken de wereldlijke hoofdstad en genieten van een maaltijd in een sfeervol restaurant (eigen uitgaven).

Dag 15 – Kalahari   O L D

Overstekend naar Botswana overnachten we in het hart van Kalahari, daar wandelen we met de lokale San Bushmen om van hen fascinerende bush skills te leren.

Dag 16– dag 18 – Okavango Delta   3x O 3x L 2x D

De Okavango Delta is de enige inlandse delta ter wereld. In plaats van naar de zee te spoelen, komt er jaarlijks nieuw water dat zich verspreid over de 15 000 km² Kalahari zand dat doolhoven van lagonen en kanalen vormt. We trekken tot diep in de delta in een mekoro (kano). We verblijven twee nachten in deze ongerept widernis en genieten van wandelingen, zwemgelegenheden en het altijd bewegende vogelleven.

Optionele activiteiten: pittoreske vlucht over delta tussen €80 en €100, hangt af van het aantal personen.

Dag 19 – Makagadikgadi Pans   O L

Voel de grootsheid van Afrika onder een grote hemel. Na een regenbui vullen de pans zich met water en trekken zo duizend watervogels en kuddes van zebra’s, gnoe’s en springbokken aan.

Dag 20 - Chobe National Park   O L

Het Chobe National Park is wereldwijd bekend voor zijn grote troepen olifanten en buffels die dit land herbergt. We brengen onze namiddag door op een cruise doorheen om alle schoonheid van dit nationaal park te ontdekken.

Dag 21 – dag 23 – Zimbabwe/ Victoria Falls   O

De adembenemende Victoria Falls zijn een natuurlijke gecreëerd wonder dat enkel afgeremd wordt in de Zambezi kloof. De verspreiding van het water creëert een weelderig groen regenwoud dat de watervallen omringd. Geniet van een rivier-cruise op de machtige Zambezi of een spectaculaire “flight of angels” over de watervallen (eigen uitgaven). De toer eindigt rond 08 uur aan het hotel. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 24 - thuis

Aankomst in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals