Kaapstad

ZUID-AFRIKA

Kaapstad

Bereidt je je reis graag uit met een bezoek aan het wereldberoemde Kaapstad? Deze extensie biedt je in vier dagen tijd de kans om je volledig onder te dompelen in de geschiedenis en cultuur van deze prachtige stad; beklim de machtige Tafelberg, ga cage diven met haaien, geniet van zonsondergang vanop Lion's Head, begroet de pinguïns in Boulders Beach, ga heerlijk dineren in een van de vele restaurantjes, duik de geschiedenis in in de verschillende musea en nog vele meer!

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - Sea Point   O

Na aankomst in de luchthaven van Kaapstad pik je de huurwagen op. Korte rit naar Lemon Guest House van de groep Sweetest guesthouse, een karaktervolle en kleurrijke guesthouse met houten vloeren in Sea Point op wandelafstand van de boulevard aan de Atlantische oceaan. Bezoek aan V&A Waterfront met tal van leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes.

Optioneel: Sunset Champagne Cruise vanaf V&A Waterfront - ongeveer €25 pp

Dag 2 - Tafelberg   O

Zit het weer vandaag mee, ga dan via de Platteklip Gorge, een wandelroute van zo’n 3 uur de Tafelberg op. Je kan natuurlijk ook met de kabellift de Tafelberg op (eigen kosten). Vanop de top heb je een mooi overzicht over de stad en de oceaan. Met de ferry kan je naar Robben Eiland varen, waar ex-president Nelson Mandela meer dan 25 jaar gevangen heeft gezeten (eigen kosten). Verder kan je op ontdekking in Kaapstad (tal van musea en interessante plekjes) Overnachting in Sweet Lemon.

Optioneel: township bycicle tour ongeveer €55 pp

Dag 3 - Kaap de Goede Hoop   O

De trip naar Kaap de Goede Hoop zal wellicht je dag volledig invullen. Start langs Houtbaai, waar je een boeiend boottochtje kan maken naar de zeehonden. Verder langs de slingerende Chapmans Peak Drive naar Kaappunt en Kaap de Goede Hoop. Hier lijkt het Afrikaanse continent indrukwekkend op te rijzen uit de oceanen. Je kan terugkerend langs Simons Town om de pinguïns te begroeten op Boulders Beach. Op de terugweg nog even de proteas bewonderen in de Kirstenbosch botanische tuin (eigen kosten). Overnachting Sweet Lemon.

 

Dag 4 - Kaapstad & vliegen   O

Na het ontbijt, heb je nog bijna een volledige dag om de stad te verkennen en het boeiende V&A waterfront. Wandelaars zullen allicht nog enkele uurtjes hun benen willen strekken op het Bloubergstrand met schitterende uitzichten. Rit naar de luchthaven.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals