Corona update

LEVEL 1 + VACCINATIES - update 28feb21
Zojuist heeft de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa in een TV-toespraak het Corona-niveau van level 3 ineens naar level 1 teruggebracht met onmiddellijke ingang. De cijfers zijn meer dan gedecimeerd, en de meeste gezondheidswerkers reeds gevaccineerd (Johnson & Johnson vaccin: 1 prik). Vaccinatiecentra zijn reeds deels op poten gezet. De avondklok is sterk gereduceerd: van 24h tot 04h. Uiteraard zijn de voorzichtige richtlijnen nog geldig: mondmaskers, 1,5m afstand, geen grote groepen samen (binnen max. 100 bv., aan max. 50 % bezetting). Hotels, safarilodges, guesthouses, nationale parken zijn open; en hanteren wel strikte maatregelen. Alles gaat dus in de goede richting.

VACCINS IN AANTOCHT ! - update 11jan21

Onze bevoegde ministers en virologen bieden de laatste dagen heel wat perspectieven: iedereen gevaccineerd eind juni,... Ook in Zuidelijk Afrika staan de vaccinaties op stapel. Nu dus de ideale tijd om je reis vanaf juli 2021, en zelfs begin 2022 te gaan plannen en reeds vast te leggen. Er zijn aanduidingen dat het nu vlug zal gaan: alle reislustigen staan in de startblokken, klaar om hun reisspurt te beginnen. Neem jij ook de snelle start? 

WE ZIJN TERUG OPEN VANAF 01 DECEMBER 2020 - update 28nov20
Voor persoonlijke info kan je vanaf 01 december e.k. terug bij ons terecht. Wij ontvangen je met plezier achter een plexiglas-scherm, en ontsmetting - helemaal Corona-proof dus.  Maak een afspraak: bij voorkeur op een avond om 19h of op een zaterdag. Dan is het grote businesscenter te Herentals zo goed als verlaten: marc@zuidafrika.com 

 

 

                                                                   Corona-proof ontvangst in Herentals
                                                                    Let op de landkaart van Zuid-Afrika op de plexi
                                                                    Doorkijk Zuid-Afrika :-)

 

 

 

 

 


 

 

 


BREAKING NEWS 12 november 2020: ZUID-AFRIKA TERUG OPEN !
De Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa heeft gisteren aangekondigd dat het binnenreizen in Zuid-Afrika opnieuw
vanuit alle landen is toegestaan: dus Belgen en Nederlanders zijn terug welkom! Wel dienen ze vóór vertrek (max. 72 uur) nog een Corona-test te ondergaan en het document (op smartphone of afgedrukt) in het Engels te kunnen voorleggen. Namibië was al langer op dezelfde manier opengesteld.  Dus ja: allen daarheen :-)
                                                     -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -

We krijgen heel wat vragen ivm. Corona, en reizen naar Zuid-Afrika en Namibië.
Omdat de huidige tijden veel onzekerheid bevatten, zowel voor reeds gemaakte als toekomstige boekingen, zetten we onze voornaamste werkmethodes op een rijtje. Uiteraard volgen we dagelijks zowel de Belgisch/Nederlandse stand van zaken als de situatie in Zuidelijk Afrika. We baseren ons op de VVR, de Vlaamse Vereniging Reisburo's, die het juridische kader adviseert.

We onderscheiden 3 boekingspatronen.


1. Slechts één dienst of accommodatie geboekt of nog te boeken in de toekomst
Van zodra we vernemen dat er annulatie dient te gebeuren omwille van Corona, dan annuleren wij onmiddellijk de accommodatieboeking (of dienst), en betalen binnen de week het reeds betaalde bedrag terug.

2.  Pakketreis/tour zonder vluchten
Een pakketreis bestaat uit meerdere diensten/accommodaties/wagenhuur/rondreis e.d.
Van zodra we vernemen dat deze pakketreis/tour niet kan doorgaan wegens Corona, dan annuleren we deze boeking bij onze leveranciers. Wij bezorgen binnen de maand een Tegoedbon - de zogenaamde Coronavoucher voor het reeds betaalde bedrag, geldig 1 jaar. Op die manier wordt de de reis uitgesteld - niet afgesteld. .
We adviseren klanten met aandrang om de zelf geboekte vluchten niet zelf te annuleren, maar te wachten tot de airline zelf de vluchten cancelt. Zij bieden dan normaal gesproken ook een voucher aan. Wij moedigen klanten aan om zo snel als mogelijk de nieuwe vlucht (wellicht 2021) zelf opnieuw in te boeken, en dit door te geven aan ons; zodat wij van onze kant ook de herboekingen van alle lokale diensten tijdig in gang kunnen zetten en herbevestigen. De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum


3. Pakketreis/tour met vluchten
Van zodra we op de hoogte worden gesteld dat de geboekte reis dient geannuleerd te worden (door de airline zelf of door wettelijke restricties in Europa of Zuidelijk Afrika), dan maken we voor het reeds betaalde bedrag een Corona voucher op, geldig 1 jaar. Deze dekt dan zowel de vluchten als het landarrangement, beperkt uiteraard tot het betaalde bedrag. Wij adviseren om zo snel mogelijk een nieuwe datum voor te stellen. Wij herboeken dan zowel de vluchten als de lokale diensten; betaling hiervoor gebeurt dan met de Corona-voucher (of deels, ter waarde van het betaalde bedrag). De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum

Opgelet
Indien u een geboekte reis op eigen initiatief annuleert, zonder dat er dwingende Corona-redenen zijn (vluchten, en/of wettelijke restricties België/Nederland/Zuidelijk Afrika) voor de geboekte vertrekdatum, dan zijn de normale annulatievoorwaarden van toepassing volgens onze reisvoorwaarden op het reiscontract.

Geldigheid van de Corona voucher
-Deze voucher is enkel geldig voor dezelfde personen, dezelfde reis
-De voucher kan niet worden overgedragen aan derden, of gebruikt voor een andere reis


Onderzoek naar Corona-risico's om te vliegen - update 20/8/20
NEDERLANDS ONDERZOEK BEVESTIGT: GEEN BESMETTINGEN TIJDENS VLUCHTEN:
Nog niemand in Nederland is besmet geraakt met het coronavirus in een vliegtuig, zo blijkt uit de bron- en contactonderzoeken van de Nederlandse GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), dat in heel het land instaat voor de contact tracing bij besmettingen met het Coronavirus. Dat  staat in een brief die Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge & Nederlands minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen vandaag aan de Tweede Kamer in Nederland hebben gestuurd. “Nederlanders die tijdens een vlucht uiteindelijk besmettelijk bleken te zijn, hebben niemand aangestoken in een vliegtuig”, zo blijkt uit de brief. De brief bestond uit antwoorden op vragen die de Kamer stelde nadat bleek dat er in juni en juli verschillende mensen na een vlucht besmet bleken te zijn met het virus. De besmettingen gebeurden dus in geen enkel geval aan boord & andere passagiers bleven gezond. In alle vliegtuigen wereldwijd zijn alle passagiers verplicht om een mondmasker te dragen. Bovendien filteren HEPAR filters in een vliegtuig 99,9% van alle virussen voortdurend uit de lucht. Volgens het Nederlandse kabinet zijn er nu dus geen redenen om deze vliegtuigmaatregelen te verscherpen. 
Bron: Travel Express Magazine 20/8/20


Lokaal in Zuid-Afrika & Namibië - update 1/9/20
Uiteraard staan we in continu contact met alle toeristische spelers ter plaatse. Zuid-Afrika is onlangs naar het lagere niveau Level 2 gegaan: de scholen zijn terug open, binnenlands toerisme en binnenlandse vluchten zijn terug opgestart: zo is het Krugerpark en de meeste andere Nationale Parken open; hotels, safarilodges en guesthouses verwelkomen opnieuw hun gasten. Ook musea en allerlei attracties zijn terug toegankelijk. Overal zijn strikte safety-protocols van toepassing. Zo krijgen we dagelijks de safety-checklists van accommodaties en lokale operatoren binnen, tot in de kleinste details uitgewerkt.  De piek in Zuidelijk Afrika lijkt gepasseerd; in Namibië zijn er sowieso slechts een miniem aantal besmettingen. Nu nog even wachten wanneer zowel Europa als Zuid-Afrika/Namibië de grenzen terug openstellen. Tijd dus om reisplannen te maken voor 2021!

Zuid-Afrika terug open - update 16/9/20
Vandaag heeft president Cyril Ramaphosa het Corona-niveau verlaagd naar level 1, omdat de piek duidelijk voorbij is en het aantal besmettingen gedecimeerd. Vanaf 01 oktober 2020 zijn internationale toeristen terug welkom. Ze dienen voorlopig nog wel een test-certificaat Covid-19 bij aankomst voor te leggen, max. 72 uur oud. Ook de buurlanden zoals Namibië en Mozambique zijn terug open.

Regeringsupdate Zuid-Afrika - 30/9/20
Benelux-reizigers zijn spijtig genoeg op 1 oktober nog niet welkom in Zuid-Afrika omwille van de stijgende besmettingen bij ons. Elke 14 dagen wordt de situatie terug bekeken.


Raar maar waar - update 03/10/20
Raar maar waar... we zijn volop reizen van de laatste maanden aan het herboeken in 2021; en ook reeds enkele nieuwe boekingen 2021. Wat blijkt? We stuiten hier en daar op volboekingen. Want ja: in 2021 komen de herboekingen samen met nieuwe boekingen... Dus een gouden raad: wens je in 2021 naar Zuid-Afrika/Namibië? Plan nu je reis en boek tijdig. Vluchten zijn hervat, en zijn héél goedkoop.  De wereld is immers aan de vooruitzienden!

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals