Corona update

We krijgen heel wat vragen ivm. Corona, en reizen naar Zuid-Afrika en Namibië.
Omdat de huidige tijden veel onzekerheid bevatten, zowel voor reeds gemaakte als toekomstige boekingen, zetten we onze voornaamste werkmethodes op een rijtje. Uiteraard volgen we dagelijks zowel de Belgisch/Nederlandse stand van zaken als de situatie in Zuidelijk Afrika. We baseren ons op de VVR, de Vlaamse Vereniging Reisburo's, die het juridische kader adviseert.

We onderscheiden 3 boekingspatronen.


1. Slechts één dienst of accommodatie geboekt of nog te boeken in de toekomst
Van zodra we vernemen dat er annulatie dient te gebeuren omwille van Corona, dan annuleren wij onmiddellijk de accommodatieboeking (of dienst), en betalen binnen de week het reeds betaalde bedrag terug.

2.  Pakketreis/tour zonder vluchten
Een pakketreis bestaat uit meerdere diensten/accommodaties/wagenhuur/rondreis e.d.
Van zodra we vernemen dat deze pakketreis/tour niet kan doorgaan wegens Corona, dan annuleren we deze boeking bij onze leveranciers. Wij bezorgen binnen de maand een Tegoedbon - de zogenaamde Coronavoucher voor het reeds betaalde bedrag, geldig 1 jaar. Op die manier wordt de de reis uitgesteld - niet afgesteld. Deze Coronavoucher blijft gedekt door het Garantiefonds Reizen.
We adviseren klanten met aandrang om de zelf geboekte vluchten niet zelf te annuleren, maar te wachten tot de airline zelf de vluchten cancelt. Zij bieden dan normaal gesproken ook een voucher aan. Wij moedigen klanten aan om zo snel als mogelijk de nieuwe vlucht (wellicht 2021) zelf opnieuw in te boeken, en dit door te geven aan ons; zodat wij van onze kant ook de herboekingen van alle lokale diensten tijdig in gang kunnen zetten en herbevestigen. De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum


3. Pakketreis/tour met vluchten
Van zodra we op de hoogte worden gesteld dat de geboekte reis dient geannuleerd te worden (door de airline zelf of door wettelijke restricties in Europa of Zuidelijk Afrika), dan maken we voor het reeds betaalde bedrag een Corona voucher op, geldig 1 jaar. Deze dekt dan zowel de vluchten als het landarrangement, beperkt uiteraard tot het betaalde bedrag. Wij adviseren om zo snel mogelijk een nieuwe datum voor te stellen. Wij herboeken dan zowel de vluchten als de lokale diensten; betaling hiervoor gebeurt dan met de Corona-voucher (of deels, ter waarde van het betaalde bedrag). De Coronavoucher blijft gedekt door het Garantiefonds Reizen.  De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum

Opgelet
Indien u een geboekte reis op eigen initiatief annuleert, zonder dat er dwingende Corona-redenen zijn (vluchten, en/of wettelijke restricties België/Nederland/Zuidelijk Afrika) voor de geboekte vertrekdatum, dan zijn de normale annulatievoorwaarden van toepassing volgens onze reisvoorwaarden op het reiscontract.

Geldigheid van de Corona voucher
-Deze voucher is enkel geldig voor dezelfde personen, dezelfde reis
-De voucher kan niet worden overgedragen aan derden, of gebruikt voor een andere reis.

 

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals