Corona update

UPDATE EIND MAART 2022
Schitterend nieuws! Op 22 maart 22 heeft de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa officieel meegedeeld dat er geen PCR-test meer vereist is om het land te bezoeken. Dit op voorwaarde dat je gevaccineerd bent (minstens 2x), en hiervan een vaccinatiebewijs in het Engels kan voor leggen.  


UPDATE JAN. 2022
We geven graag een update over het reizen naar Zuidelijk Afrika dit nieuwe jaar. De Westerse onterechte paniekreactie op de ontdekking van Omicron in Zuidelijk Afrika is gelukkig verleden tijd. Totaal verbod op reizen, zowat alle vluchten verboden.... Sinds kort zijn de reisverboden in USA en Europa naar Zuidelijk Afrika helemaal opgeheven. De airlines hebben hun vluchten hervat, en breiden hun aantal vluchten uit. En volledig terecht. Sinds eind december is de Covid-level in Zuid-Afrika herleid naar 1: dwz. alles is open, van restaurants tot hotels en lodges; geen sluitingsuur meer, kortom dichtbij een normale situatie. Alleen voor massa-events vanaf 1000 personen zijn er nog beperkingen. Uiteraard gelden nog bepaalde maatregelen, met mondmaskers, ontsmettingen, ventilatie e.d. De dagelijkse besmettingscijfers nu - begin januari - liggen veel lager dan bij ons, en dit op een bevolking van quasi 60 miljoen. We hebben in oktober en november een hele reeks 'doorzetters' vlot naar Zuid-Afrika kunnen brengen. We merken nu dat er terug heel wat beweging zit in de reiswensen: een aantal vragen voor reisvoorstellen (selfdrives), vandaag weer een vaste boeking. Want ja, na bijna 2 jaar on hold willen reislustigen hun reisknaldrang dringend terug beleven. En de wereld is nu aan de doorzetters. Zuidelijk Afrika zal je met open armen ontvangen!

 ONDERSTEUNING LOKALE MEDEWERKERS
Onze lokale incoming agent in Zuid-Afrika is heel begaan met zijn medewerkers, zoals gidsen en chauffeurs. Deze zitten momenteel veelal thuis. Het management team heeft de eerste week van mei 2021 een 'ronde van Zuid-Afrika' georganiseerd. Persoonlijk gaan ze hen begroeten en een hart onder de riem steken. Met daarbij uitgebreide geschenkpakketten gaande van voeding tot dagelijkse benodigdheden. Toch fijn te beseffen dat elke nieuwe boeking die onze klanten via ons maken heel wat Zuid-Afrikanen rechtstreeks helpt deze moeilijke tijden vlot door te komen.

een Tegoedbon - de zogenaamde Coronavoucher voor het reeds betaalde bedrag, geldig 1 jaar. Op die manier wordt de de reis uitgesteld - niet afgesteld.
We adviseren klanten met aandrang om de zelf geboekte vluchten niet zelf te annuleren, maar te wachten tot de airline zelf de vluchten cancelt. Zij bieden dan normaal gesproken ook een voucher aan. Wij moedigen klanten aan om zo snel als mogelijk de nieuwe vlucht (wellicht 2021) zelf opnieuw in te boeken, en dit door te geven aan ons; zodat wij van onze kant ook de herboekingen van alle lokale diensten tijdig in gang kunnen zetten en herbevestigen. De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum