Corona update

ONDERSTEUNING LOKALE MEDEWERKERS
Onze lokale incoming agent in Zuid-Afrika is heel begaan met zijn medewerkers, zoals gidsen en chauffeurs. Deze zitten momenteel veelal thuis. Het management team heeft de eerste week van mei 2021 een 'ronde van Zuid-Afrika' georganiseerd. Persoonlijk gaan ze hen begroeten en een hart onder de riem steken. Met daarbij uitgebreide geschenkpakketten gaande van voeding tot dagelijkse benodigdheden. Toch fijn te beseffen dat elke nieuwe boeking die onze klanten via ons maken heel wat Zuid-Afrikanen rechtstreeks helpt deze moeilijke tijden vlot door te komen.


UPDATE MEI 2021
De dagelijkse besmettingscijfers de laatste weken zijn bemoedigend: ze schommelen tussen de 500 en 1400 per dag. En dit op een bevolkging van bij de 60 miljoen inwoners. Heel wat beter dan bij ons dus.

LEVEL 1 + VACCINATIES

Update 28 feb 21


Zojuist heeft de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa in een TV-toespraak het Corona-niveau van level 3 naar level 1 teruggebracht met onmiddellijke ingang. De cijfers zijn meer dan gedecimeerd, en de meeste gezondheidswerkers reeds gevaccineerd (Johnson & Johnson vaccin: 1 prik). Vaccinatiecentra zijn reeds deels op poten gezet. De avondklok is sterk gereduceerd: van 24h tot 04h. Uiteraard zijn de voorzichtige richtlijnen nog geldig: mondmaskers, 1,5 m afstand, geen grote groepen samen (binnen maximum 100 bijvoorbeeld, aan maximum 50% bezetting). Hotels, safarilodges, guesthouses en nationale parken zijn open; en hanteren wel strikte maatregelen. Alles gaat dus in de goede richting.
 


VACCINS IN AANTOCHT !

Update 11 jan 21
 

Onze bevoegde ministers en virologen bieden de laatste dagen heel wat perspectieven: iedereen gevaccineerd eind juni,... Ook in Zuidelijk Afrika staan de vaccinaties op stapel. Nu dus de ideale tijd om je reis vanaf juli 2021, en zelfs voor 2022 te gaan plannen en reeds vast te leggen. Er zijn aanduidingen dat het nu vlug zal gaan: alle reislustigen staan in de startblokken, klaar om hun reisspurt te beginnen. Neem jij ook de snelle start? 

 


WE ZIJN TERUG OPEN VANAF 01 DECEMBER 2020 

Update 28 nov 20


Voor persoonlijke info kan je vanaf 01 december terug

bij ons terecht. Wij ontvangen je met plezier achter een

plexiglas-scherm, met ontsmetting - helemaal Corona-proof dus.  

Maak een afspraak: bij voorkeur op een avond om 19h of

op een zaterdag. Dan is het grote businesscenter te Herentals

zo goed als verlaten: marc@zuidafrika.com 

 

 

BREAKING NEWS : ZUID-AFRIKA TERUG OPEN !

Update 12 nov 20

 

De Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa heeft gisteren aangekondigd dat het reizen in Zuid-Afrika opnieuw
vanuit alle landen is toegestaan: dus Belgen en Nederlanders zijn terug welkom! Wel dienen ze vóór vertrek (maximum 72 uur) nog een Corona-test te ondergaan en het document (op smartphone of afgedrukt) in het Engels te kunnen voorleggen. Namibië was al langer op dezelfde manier opengesteld. Dus: allen daarheen! :-)

 

                                                     

ONZE CORONA WERKWIJZE

We krijgen heel wat vragen in verband met Corona en reizen naar Zuid-Afrika en Namibië.
Omdat de huidige tijden veel onzekerheid bevatten, zowel voor reeds gemaakte als toekomstige boekingen, zetten we onze voornaamste werkmethodes op een rijtje. Uiteraard volgen we dagelijks zowel de Belgische/Nederlandse stand van zaken als de situatie in Zuidelijk Afrika. We baseren ons op de VVR, de Vlaamse Vereniging van Reisbureaus, die het juridische kader adviseert.

We onderscheiden 3 boekingspatronen.


1. Slechts één dienst of accommodatie geboekt of nog te boeken in de toekomst
Van zodra we vernemen dat er annulatie dient te gebeuren omwille van Corona, dan annuleren wij onmiddellijk de accommodatieboeking (of dienst), en betalen binnen de week het reeds betaalde bedrag terug.

2. Pakketreis/tour zonder vluchten
Een pakketreis bestaat uit meerdere diensten/accommodaties/wagenhuur/rondreis en dergelijke.
Van zodra we vernemen dat deze pakketreis/tour niet kan doorgaan wegens Corona, dan annuleren we deze boeking bij onze leveranciers. Wij bezorgen binnen de maand een Tegoedbon - de zogenaamde Coronavoucher voor het reeds betaalde bedrag, geldig 1 jaar. Op die manier wordt de de reis uitgesteld - niet afgesteld.
We adviseren klanten met aandrang om de zelf geboekte vluchten niet zelf te annuleren, maar te wachten tot de airline zelf de vluchten cancelt. Zij bieden dan normaal gesproken ook een voucher aan. Wij moedigen klanten aan om zo snel als mogelijk de nieuwe vlucht (wellicht 2021) zelf opnieuw in te boeken, en dit door te geven aan ons; zodat wij van onze kant ook de herboekingen van alle lokale diensten tijdig in gang kunnen zetten en herbevestigen. De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum


3. Pakketreis/tour met vluchten
Van zodra we op de hoogte worden gesteld dat de geboekte reis dient geannuleerd te worden (door de airline zelf of door wettelijke restricties in Europa of Zuidelijk Afrika), dan maken we voor het reeds betaalde bedrag een Corona voucher op, geldig 1 jaar. Deze dekt dan zowel de vluchten als het landarrangement, beperkt uiteraard tot het betaalde bedrag. Wij adviseren om zo snel mogelijk een nieuwe datum voor te stellen. Wij herboeken dan zowel de vluchten als de lokale diensten; betaling hiervoor gebeurt dan met de Corona-voucher (of deels, ter waarde van het betaalde bedrag). De annulatievoorwaarden - om diverse andere redenen dan Corona, volgens onze reiscontracten - starten opnieuw op de nieuwe boekingsdatum.

Opgelet
Indien u een geboekte reis op eigen initiatief annuleert, zonder dat er dwingende Corona-redenen zijn (vluchten, en/of wettelijke restricties België/Nederland/Zuidelijk Afrika) voor de geboekte vertrekdatum, dan zijn de normale annulatievoorwaarden van toepassing volgens onze reisvoorwaarden op het reiscontract.

Geldigheid van de Corona voucher
-Deze voucher is enkel geldig voor dezelfde personen, dezelfde reis
-De voucher kan niet worden overgedragen aan derden, of gebruikt voor een andere reis

 


NEDERLANDS ONDERZOEK BEVESTIGT: GEEN BESMETTINGEN TIJDENS VLUCHTEN

Update 20 aug 20

 

Nog niemand in Nederland is besmet geraakt met het coronavirus in een vliegtuig, zo blijkt uit de bron- en contactonderzoeken van de Nederlandse GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), dat in heel het land instaat voor de contact tracing bij besmettingen met het Coronavirus. Dat  staat in een brief die Nederlands minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge & Nederlands minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen vandaag aan de Tweede Kamer in Nederland hebben gestuurd. “Nederlanders die tijdens een vlucht uiteindelijk besmettelijk bleken te zijn, hebben niemand aangestoken in een vliegtuig”, zo blijkt uit de brief. De brief bestond uit antwoorden op vragen die de Kamer stelde nadat bleek dat er in juni en juli verschillende mensen na een vlucht besmet bleken te zijn met het virus. De besmettingen gebeurden dus in geen enkel geval aan boord & andere passagiers bleven gezond. In alle vliegtuigen wereldwijd zijn alle passagiers verplicht om een mondmasker te dragen. Bovendien filteren HEPAR filters in een vliegtuig 99,9% van alle virussen voortdurend uit de lucht. Volgens het Nederlandse kabinet zijn er nu dus geen redenen om deze vliegtuigmaatregelen te verscherpen. 
Bron: Travel Express Magazine 20/8/20

 

Kris plexi A.jpg