Cape to Namibia

NAMIBIË

ZUID-AFRIKA

Cederberg

Kaapstad

Gariep

Namib Desert

Swakopmund

Etosha NP

Windhoek

Cape Town to Windhoek is een afwisselende reis dat de beste mogelijkheden heeft tot het ontdekken van de immense en unieke schoonheid van Namibië. Hoogtepunten zoals de spectaculaire Western Cape, de Fish River Canyon, de Namib Desert en Etosh National Park zijn aan deze reis toegevoegd.
15-daagse: Cape Town to Windhoek biedt een complete Namibische safari aan met als extra bonus start in Kaapstad.
23-daagse: Cape Town to Victoria Falls is een 21 daagse safari naar de mooiste plekjes van Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Reisprogramma dag per dag

Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 - vertrek naar Kaapstad

Je neemt in de late namiddag een internationale nachtvlucht naar Kaapstad.

Dag 2 - aankomst in Kaapstad

Na aankomst in de luchthaven transfer naar het hotelletje. Overnachting zonder ontbijt.

Dag 3 – Kaapstad

Kaapstad is een van de meest pittoreske steden ter wereld, met de majestueuze Tafelberg als centrale focus. Na de toer-briefing, om 8 uur ‘s morgens, bezoeken we de Afrikaanse pinguïnkolonie op onze weg naar het Cape town Nature Reserve. De rest van de dag relaxen we op het strand van Hout Bay. We proeven van Cape Town’s culinaire specialiteiten in een lokaal restaurant in Victoria &Alfred Waterfront ( eigen uitgaven).

Dag 4 – Cederberg   O L D

De Cederberg is een massieve rotsachtige wildernis met gigantische rotsblokken die, door de wind en de regen, in bizarre maar artistieke vormen gebeeldhouwd zijn. We gaan noordelijk, naar de Cederberg en verkennen, te voet, het ruige landschap.

Dag 5 – Gariep River   O L D

We komen bij de drogere regio’s aan als we Namibië binnenkomen. We verblijven in een lodge aan de Gariep rivier. Deze Namibische rivier aan de zuidelijke grens stroomt stil en vredevol. De riviervallei is nauwelijks beïnvloedt door het toerisme. De rivierbedding is zanderig, maar het water is helder en proper. Er is vrije tijd om te zwemmen of te relaxen. Je kan de rivier ook met een kano afvaren (eigen uitgaven).

Dag 6 – Fish River Canyon   O L D

De Fish River Canyon, gesitueerd langs de lager liggende Fish River, is één van de meest indrukwekkende natuurlijke schoonheden in het zuidelijke deel van Namibië. Met zijn diepte tot 550 meter is de Fish River Canyon de tweede grootste canyon ter wereld. In de namiddag dalen we af, om de zon onder te zien gaan achter de randen van de canyon.

Dag 7 & dag 8 – Namib Desert   O L D

De droge woestijn van Namibië met zijn oneindige oranje zandduinen, die door de wind steeds in veranderende scherpe ruggen worden geblazen zijn uniek. We wandelen, vier km,  door de Sossusvlei, die een doorgang vormt naar de Namib desert. We bekijken de Sesriem Canyon en vanuit onze comfortabele lodge kijken we naar een aangrijpende zonsondergang over werelds hoogste zandduinen.

Optionele activiteiten: rondrit door Sossusvlei met 4WD €40

Dag 9 & dag 10 – Swakopmund   2x O 1x L

Swakopmund is een populair kustoord met een licht nostalgische atmosfeer, gekarakteriseerd door verschillende koloniale gebouwen. De Welwitschia Mirabilis en de Kokerboom groeien hier op de rotsachtige vlakte en omringen dit kustdorpje. We nemen een dagje de tijd om deze wonderbaarlijke stad te verkennen of om eens een keer sandboarding te proberen (eigen uitgaven).

Optionele activiteiten: duin-boarding €40, skydiving €135, pittoreske vlucht over de woestijn 1 ½ uur €335

Dag 11 – Damaraland   O L D

Namibië is een land met een grote verscheidenheid. Damaraland is hier een mooi voorbeeld van met zijn kale vlaktes, versteende bossen en oude valleien die leiden naar uitstekende rotsen en torenhoge pieken van het Brandberg massief.

Dag 12 & dag 13 – Etosha National Park   O L D

Het vroegere enorme meer dat gevoed werd door de Kunene rivier is nu een pan dat duizenden jaren geleden is opgedroogd toen de rivier een andere weg koos. Etosha is een land met veel wilde dieren. We gaan op game drive rond de uitgestrekte pan op zoek naar olifanten, kuddes antilopen en troepen leeuwen die rond de waterplassen vertoeven. We verblijven in een lodge aan de rand van het park.

Dag 14 & dag 15 Windhoek   2x O 1x L

Dit prachtige stadje, gesitueerd in een vallei, combineert de architectuur van een moderne stad met een tal van gebouwen in de Duitse kolonie-stijl. De charme van Windhoek ligt in de mengelmoes van de Afrikaanse en Europese culturen en de vriendelijkheid van zijn inwoners. We bezoeken deze wereldlijke hoofdstad en genieten van een maaltijd in een gezellig restaurantje (eigen uitgaven). De volgende dag eindigt de toer rond 8 uur na het ontbijt in ons hotel. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht.

Dag 16 – aankomst thuis

Rond de middag kom je aan in Brussel.

  • Facebook

TEL: +323 411 25 07

Diamantstraat 8 bus 275 2200 Herentals